BTC USD 69,310.6 Gold USD 2,362.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

KEMASKINI Syarikat Emas Patuh Syariah

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
444,113
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
444,113
Reaction score
35,428
Points
2,836
Awards
2
1000188900.jpg


KEMASKINI SYARIKAT EMAS PATUH SYARIAH

Alhamdulillah... setakat pengetahuan kami, kami telah kemaskini senarai syarikat-syarikat yang telah disahkan patuh syariah oleh penasihat syariah masing-masing.

Pastikan anda labur emas di syarikat-syarikat yang disahkan patuh syariah.

Suburkan ilmu, jauhi kedangkalan.

Jauhi dosa besar riba. Jauhi daripada berperang dengan Allah SWT dan RasulNya. Insha Allah...😬


Ustaz Lariba
 
Sponsored Post

1000188900.jpg


KEMASKINI SYARIKAT EMAS PATUH SYARIAH

Alhamdulillah... setakat pengetahuan kami, kami telah kemaskini senarai syarikat-syarikat yang telah disahkan patuh syariah oleh penasihat syariah masing-masing.

Pastikan anda labur emas di syarikat-syarikat yang disahkan patuh syariah.

Suburkan ilmu, jauhi kedangkalan.

Jauhi dosa besar riba. Jauhi daripada berperang dengan Allah SWT dan RasulNya. Insha Allah...😬


Ustaz Lariba
lariba ni hari tu dia jugak yg masukan ketum metal dalam list ni padahal pw dah bagitau ketum ni skim pakman telo... dia jugak duk promot ketum metal ni dulu.... siap buat live kupasan leverage dalam ketum metal...
 
lariba ni hari tu dia jugak yg masukan ketum metal dalam list ni padahal pw dah bagitau ketum ni skim pakman telo... dia jugak duk promot ketum metal ni dulu.... siap buat live kupasan leverage dalam ketum metal...

Pulak dah
Terima kasih boh share input 👍
 
lariba ni hari tu dia jugak yg masukan ketum metal dalam list ni padahal pw dah bagitau ketum ni skim pakman telo... dia jugak duk promot ketum metal ni dulu.... siap buat live kupasan leverage dalam ketum metal...
dlu mmg ketum metal tu patuh syariah, ekau quote pon 3 tahun lepas..

1. Untuk produk Gold Storage Account (GSA), pembaharuan patuh syariah telah dikeluarkan oleh ISRA pada 15 April 2021 dan berkuatkuasa selama 2 tahun, iaitu sehingga 14 April 2023.
Rujuk di sini https://israconsulting.my/wp-conten...Pronouncement-QM-Gold-Storage-Account-GSA.pdf

2. Untuk produk-produk Gold Leverage Account (GLA) dan Gold Advance Account (GAA) (nama2 lama), tempoh patuh syariah telah tamat pada 14 Julai 2021. Setakat ini, belum ada berita mengenai pembaharuan patuh syariah.

3. GLA kini dikenali sebagai Gold Asset Enhance (GAE5X atau GAE10X), manakala Gold Advance Account kini dikenali sebagai Gold Convert Account (GCA).

4. ISRA menjadi penasihat syariah untuk produk GSA sahaja.

5. Tawafuq Consultancy telah dilantik sebagai perunding syariah untuk produk emas baru QM. Setakat ini, belum dapat dipastikan apakah produk baru itu sebab ia masih dalam proses semakan tapi ia adalah gabungan 4 produk; GSA, GCA, GAE5X, dan GAE10X.Semoga bermanafaat.

Suburkan ilmu, jauhi kedangkalan. Insya Allah…

ni text tahun 2021..
 
dlu mmg ketum metal tu patuh syariah, ekau quote pon 3 tahun lepas..

1. Untuk produk Gold Storage Account (GSA), pembaharuan patuh syariah telah dikeluarkan oleh ISRA pada 15 April 2021 dan berkuatkuasa selama 2 tahun, iaitu sehingga 14 April 2023.
Rujuk di sini https://israconsulting.my/wp-conten...Pronouncement-QM-Gold-Storage-Account-GSA.pdf

2. Untuk produk-produk Gold Leverage Account (GLA) dan Gold Advance Account (GAA) (nama2 lama), tempoh patuh syariah telah tamat pada 14 Julai 2021. Setakat ini, belum ada berita mengenai pembaharuan patuh syariah.

3. GLA kini dikenali sebagai Gold Asset Enhance (GAE5X atau GAE10X), manakala Gold Advance Account kini dikenali sebagai Gold Convert Account (GCA).

4. ISRA menjadi penasihat syariah untuk produk GSA sahaja.

5. Tawafuq Consultancy telah dilantik sebagai perunding syariah untuk produk emas baru QM. Setakat ini, belum dapat dipastikan apakah produk baru itu sebab ia masih dalam proses semakan tapi ia adalah gabungan 4 produk; GSA, GCA, GAE5X, dan GAE10X.Semoga bermanafaat.

Suburkan ilmu, jauhi kedangkalan. Insya Allah…

ni text tahun 2021..
ya.. saya tau...maknanya dia pernah jadi ejen qm jugak la sebelum ni. sebab nak gelak jugak la...buat perbandingan leverage forex dgn ketum... last2 ketum pun melingkup jugak... ahhaa
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register