Siapa dah start simpan emas?

Recommended Brokers


Latest Threads

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
15,839
Reaction score
492
Points
131
tn jack khalid maybe x nmpk nilai myr semakin menyusut..

menyimpan emas untuk diversify our saving..
boleh jdi future investment time2 myr jatuh teruk..

btw aku ada beberap keping dinar emas public gold..

beli tahun 2016 - 1 dinar = 634
skrng jual 2019 - 1 dinar = 840
skrng beli 2019 - 1 dinar = 923

is not an investment.. but we should diversify our saving..

klo terdesak boleh jual..

if let say.. simpan asb rm638 selama 3 tahun.. 6%
aku cuma dpt.. rm758+++

emas is not for investment..

good for diversify saving..

dlm keadaaan ekonomi x menentu..kita xleh jangka what will happen to myr,usd,bitcoin..

gold ? will be stable..
world wide..
silver lg dasyat..ikut rekod sy pada 4/8/2019 harga beli 1kg RM 2542..hari ni 29/8 harga beli RM 2920..beza RM 378 dlm 25 hari..silap tak beli simpan masa murah ritu..
 
Sponsored Post

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
silver lg dasyat..ikut rekod sy pada 4/8/2019 harga beli 1kg RM 2542..hari ni 29/8 harga beli RM 2920..beza RM 378 dlm 25 hari..silap tak beli simpan masa murah ritu..
hari tu ada tgk 500g silver bru rm1200++
skrng dh.. rm1400++

tp sell tetap rm 1200++
maksudnya susut nilai masa jualan..
masih xda untung jika dibeli dlm tempoh 3-6 bulan..
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,354
Reaction score
938
Points
111
tn jack khalid maybe x nmpk nilai myr semakin menyusut..

menyimpan emas untuk diversify our saving..
boleh jdi future investment time2 myr jatuh teruk..

btw aku ada beberap keping dinar emas public gold..

beli tahun 2016 - 1 dinar = 634
skrng jual 2019 - 1 dinar = 840
skrng beli 2019 - 1 dinar = 923

is not an investment.. but we should diversify our saving..

klo terdesak boleh jual..

if let say.. simpan asb rm638 selama 3 tahun.. 6%
aku cuma dpt.. rm758+++

emas is not for investment..

good for diversify saving..

dlm keadaaan ekonomi x menentu..kita xleh jangka what will happen to myr,usd,bitcoin..

gold ? will be stable..
world wide..
public gold memang dia ada polisi buy back & harga boleh tahu dari awal. kalau selain tu, memang ikut supply & demand semasa. dan selalunya harga kita nak jual tu bezanya -20 or -30% dari market price.
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
public gold memang dia ada polisi buy back & harga boleh tahu dari awal. kalau selain tu, memang ikut supply & demand semasa. dan selalunya harga kita nak jual tu bezanya -20 or -30% dari market price.
sebab tu nak beli emas kena btol2 faham buy back value..

emas jenis apa yg ada buy back value dipasaran..
 

Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,905
Reaction score
112
Points
68

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141

MaxJr

Freshie
Joined
Sep 11, 2019
Messages
2
Reaction score
1
Points
8
Sapa2 yg ada emas lebih 3-4 kg klau nk jual bole la pm yer..;)
 

YtigaK

Freshie
Joined
Oct 2, 2019
Messages
18
Reaction score
2
Points
8
mcm mana tahu emas tulin ke tidak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register