Shopee Review

Recommended Brokers


TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,864
Reaction score
20,715
Points
1,661
Ini pengajaran untuk kita yang order barang Shopee dari China. SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA. Apa perlu buat jika kita dapat barang yang salah atau terima barang yang rosak, kemek, pecah atau kualiti barang yang kita terima tak cukup? Teruskan berjuang! Jangan termakan pujuk seller. Seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan terbesar seller Shopee dari China.

Kes saya :
1. Order barang pada 5hb.
2. Dapat barang dalam masa yang sangat lama iaitu 16hb.
3. Bila buka parcel yang dihantar, rupanya seller salah hantar barang. Salah saiz. Saya order beg saiz besar tapi dapat kat tangan saya ni saiz kecil.
4. Kerugian 2 kali ganda. Masa ini jangan tunggu lama. Terus KLIK BUTTON REFUND. Maksudnya, kita nak duit kita balik.
5. Bila beritahu seller, seller TAK MENGAKU yang dia hantar barang salah. Dia kata dia hantar saiz yang betul. Ohh jenggg 😆
6. Seller minta gambar packaging dan saya beri gambar barang beserta UKURAN dan NOMBOR PACKAGING tapi seller tetap tak nak bagi refund pada mulanya sebab bermati-matian dia kata dia hantar saiz yang betul.
7. Saya contact Shopee guna LIVE CHAT.
Pihak Shopee suruh tunggu saja. Okey. Boring. Jangan guna LIVE CHAT. Sia-sia je sebab TIADA PENJELASAN TERPERINCI dari staff Shopee yang guna LIVE CHAT. Nak tunggu sampai bila?
8. Seller sepatutnya dibayar balik pada saya : RM 40.14 tapi seller cakap dia nak refund RM 8.55 saja! haha.. tak masuk akal. Part ni korang jangan pi cancel refund plak dan terima refund dia yang berharga RM 8.55 tu. Jangan termakan pujuk seller, kononnya nak settle cepat.
9. Sila teruskan perjuangan mempertahankan duit kita dengan cara CONTACT SHOPEE ditalian +60327779222 , bukan contact seller. Seller akan merapu-rapu nak jugak kata dia saja yang betul.
10. Saya dapat staff Shopee yang sangat baik yang ajar saya JANGAN KLIK BUTTON CANCEL REFUND jika seller masih tidak mahu confirmkan pulangan balik duit kita selama 4 hari kerana seller hanya ada 2 pilihan saja bila kita buyer dah klik button refund :
👉Reject
👉Accept

"Apa jadi kalau seller klik button Reject? Adakah saya tak dapat duit saya balik? Walhal seller yang salah sebab hantar barang yang salah."
saya tanya staff Shopee.

"Sekiranya seller klik button Reject, kami akan menghantar email kepada Seller dan Buyer untuk investigate kes ini. So Cik Sha tak perlu risau sebab gambar barang yang Cik Sha bagi kami ni semua dah cukup kuat."
jawab staff Shopee.

So kes salah hantar barang / barang rosak / tak cukup kualiti, kita perlu HANTAR GAMBAR BUKTI PADA SHOPEE :
1. snap gambar parcel yang belum dibuka. Ini penting tau.
2. snap gambar details penghantaran yang ada nama, alamat seller dan buyer pada parcel.
3. snap gambar parcel yang telah dibuka beserta gambar barang yang salah / barang rosak / barang tak cukup kualitinya. Jika barang tu salah saiz, sertakan tali ukur sekali pada barang tersebut.
4. Screenshot ordering kita pada Shopee beserta details pembelian kita (jenis barang, ukuran)
5. Kalau ada nombor packaging, snap sekali gambar nombor packaging.

Lepas klik button PEMULANGAN REFUND, sertakan sekali gambar-gambar di atas sebagai BUKTI ANDA TIDAK SALAH. 5 gambar di atas menunjukkan bukti yang sangat kuat!

Alhamdulillah!
Saya dah buat dan akhirnya seller refund jugak setelah 4 HARI BER'JUANG' dalam chating.

Apa jadi bila seller klik button ACCEPT REFUND?

Barang yang ada di tangan kita itu adalah PERCUMA dan telah menjadi hak kita secara automatik. Ini yang staff Shopee beritahu saya berkenaan barang yang ada di tangan saya. Sebab itu seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan sebenar seller Shopee dari China. Jika Shopee kata pulangkan barang refund tersebut, bukannya perlu pos semula ke China tapi hanya di Shah Alam, kata staff Shopee dalam talian semalam.

Ingat ya... ini berkenaan SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA.

.

Sha Ramson Abdullah
selasa | 1.53pm

 
Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,759
Reaction score
416
Points
86
buat video nyah-kotak yang terang dan jelas. nampak tulisan dengan jelas
satu phone ambil video, satu lagi ambil gambar photo.
apa-apa hal nak komplen senang
kasi ajar penipu scamer dalam talian
 

bossmarket1

Banned
Joined
Aug 26, 2019
Messages
15
Reaction score
4
Points
8
Бесплатная доставка-это хорошо. И если на большом расстоянии.
 

nixtitan

Freshie
Joined
Sep 16, 2019
Messages
16
Reaction score
0
Points
13
Ini pengajaran untuk kita yang order barang Shopee dari China. SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA. Apa perlu buat jika kita dapat barang yang salah atau terima barang yang rosak, kemek, pecah atau kualiti barang yang kita terima tak cukup? Teruskan berjuang! Jangan termakan pujuk seller. Seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan terbesar seller Shopee dari China.

Kes saya :
1. Order barang pada 5hb.
2. Dapat barang dalam masa yang sangat lama iaitu 16hb.
3. Bila buka parcel yang dihantar, rupanya seller salah hantar barang. Salah saiz. Saya order beg saiz besar tapi dapat kat tangan saya ni saiz kecil.
4. Kerugian 2 kali ganda. Masa ini jangan tunggu lama. Terus KLIK BUTTON REFUND. Maksudnya, kita nak duit kita balik.
5. Bila beritahu seller, seller TAK MENGAKU yang dia hantar barang salah. Dia kata dia hantar saiz yang betul. Ohh jenggg 😆
6. Seller minta gambar packaging dan saya beri gambar barang beserta UKURAN dan NOMBOR PACKAGING tapi seller tetap tak nak bagi refund pada mulanya sebab bermati-matian dia kata dia hantar saiz yang betul.
7. Saya contact Shopee guna LIVE CHAT.
Pihak Shopee suruh tunggu saja. Okey. Boring. Jangan guna LIVE CHAT. Sia-sia je sebab TIADA PENJELASAN TERPERINCI dari staff Shopee yang guna LIVE CHAT. Nak tunggu sampai bila?
8. Seller sepatutnya dibayar balik pada saya : RM 40.14 tapi seller cakap dia nak refund RM 8.55 saja! haha.. tak masuk akal. Part ni korang jangan pi cancel refund plak dan terima refund dia yang berharga RM 8.55 tu. Jangan termakan pujuk seller, kononnya nak settle cepat.
9. Sila teruskan perjuangan mempertahankan duit kita dengan cara CONTACT SHOPEE ditalian +60327779222 , bukan contact seller. Seller akan merapu-rapu nak jugak kata dia saja yang betul.
10. Saya dapat staff Shopee yang sangat baik yang ajar saya JANGAN KLIK BUTTON CANCEL REFUND jika seller masih tidak mahu confirmkan pulangan balik duit kita selama 4 hari kerana seller hanya ada 2 pilihan saja bila kita buyer dah klik button refund :
👉Reject
👉Accept

"Apa jadi kalau seller klik button Reject? Adakah saya tak dapat duit saya balik? Walhal seller yang salah sebab hantar barang yang salah."
saya tanya staff Shopee.

"Sekiranya seller klik button Reject, kami akan menghantar email kepada Seller dan Buyer untuk investigate kes ini. So Cik Sha tak perlu risau sebab gambar barang yang Cik Sha bagi kami ni semua dah cukup kuat."
jawab staff Shopee.

So kes salah hantar barang / barang rosak / tak cukup kualiti, kita perlu HANTAR GAMBAR BUKTI PADA SHOPEE :
1. snap gambar parcel yang belum dibuka. Ini penting tau.
2. snap gambar details penghantaran yang ada nama, alamat seller dan buyer pada parcel.
3. snap gambar parcel yang telah dibuka beserta gambar barang yang salah / barang rosak / barang tak cukup kualitinya. Jika barang tu salah saiz, sertakan tali ukur sekali pada barang tersebut.
4. Screenshot ordering kita pada Shopee beserta details pembelian kita (jenis barang, ukuran)
5. Kalau ada nombor packaging, snap sekali gambar nombor packaging.

Lepas klik button PEMULANGAN REFUND, sertakan sekali gambar-gambar di atas sebagai BUKTI ANDA TIDAK SALAH. 5 gambar di atas menunjukkan bukti yang sangat kuat!

Alhamdulillah!
Saya dah buat dan akhirnya seller refund jugak setelah 4 HARI BER'JUANG' dalam chating.

Apa jadi bila seller klik button ACCEPT REFUND?

Barang yang ada di tangan kita itu adalah PERCUMA dan telah menjadi hak kita secara automatik. Ini yang staff Shopee beritahu saya berkenaan barang yang ada di tangan saya. Sebab itu seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan sebenar seller Shopee dari China. Jika Shopee kata pulangkan barang refund tersebut, bukannya perlu pos semula ke China tapi hanya di Shah Alam, kata staff Shopee dalam talian semalam.

Ingat ya... ini berkenaan SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA.

.

Sha Ramson Abdullah
selasa | 1.53pm

sangat membantu..thanks
ade tak tips nak report barangan klon di shopee?
especially gadget...ramai sngat jual HP klon tp declare OEM

ade terbaca TnC dari shopee barang klon tak le jual tp sedap je diorang lepas kat shopee
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,924
Reaction score
725
Points
161
Ini pengajaran untuk kita yang order barang Shopee dari China. SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA. Apa perlu buat jika kita dapat barang yang salah atau terima barang yang rosak, kemek, pecah atau kualiti barang yang kita terima tak cukup? Teruskan berjuang! Jangan termakan pujuk seller. Seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan terbesar seller Shopee dari China.

Kes saya :
1. Order barang pada 5hb.
2. Dapat barang dalam masa yang sangat lama iaitu 16hb.
3. Bila buka parcel yang dihantar, rupanya seller salah hantar barang. Salah saiz. Saya order beg saiz besar tapi dapat kat tangan saya ni saiz kecil.
4. Kerugian 2 kali ganda. Masa ini jangan tunggu lama. Terus KLIK BUTTON REFUND. Maksudnya, kita nak duit kita balik.
5. Bila beritahu seller, seller TAK MENGAKU yang dia hantar barang salah. Dia kata dia hantar saiz yang betul. Ohh jenggg 😆
6. Seller minta gambar packaging dan saya beri gambar barang beserta UKURAN dan NOMBOR PACKAGING tapi seller tetap tak nak bagi refund pada mulanya sebab bermati-matian dia kata dia hantar saiz yang betul.
7. Saya contact Shopee guna LIVE CHAT.
Pihak Shopee suruh tunggu saja. Okey. Boring. Jangan guna LIVE CHAT. Sia-sia je sebab TIADA PENJELASAN TERPERINCI dari staff Shopee yang guna LIVE CHAT. Nak tunggu sampai bila?
8. Seller sepatutnya dibayar balik pada saya : RM 40.14 tapi seller cakap dia nak refund RM 8.55 saja! haha.. tak masuk akal. Part ni korang jangan pi cancel refund plak dan terima refund dia yang berharga RM 8.55 tu. Jangan termakan pujuk seller, kononnya nak settle cepat.
9. Sila teruskan perjuangan mempertahankan duit kita dengan cara CONTACT SHOPEE ditalian +60327779222 , bukan contact seller. Seller akan merapu-rapu nak jugak kata dia saja yang betul.
10. Saya dapat staff Shopee yang sangat baik yang ajar saya JANGAN KLIK BUTTON CANCEL REFUND jika seller masih tidak mahu confirmkan pulangan balik duit kita selama 4 hari kerana seller hanya ada 2 pilihan saja bila kita buyer dah klik button refund :
👉Reject
👉Accept

"Apa jadi kalau seller klik button Reject? Adakah saya tak dapat duit saya balik? Walhal seller yang salah sebab hantar barang yang salah."
saya tanya staff Shopee.

"Sekiranya seller klik button Reject, kami akan menghantar email kepada Seller dan Buyer untuk investigate kes ini. So Cik Sha tak perlu risau sebab gambar barang yang Cik Sha bagi kami ni semua dah cukup kuat."
jawab staff Shopee.

So kes salah hantar barang / barang rosak / tak cukup kualiti, kita perlu HANTAR GAMBAR BUKTI PADA SHOPEE :
1. snap gambar parcel yang belum dibuka. Ini penting tau.
2. snap gambar details penghantaran yang ada nama, alamat seller dan buyer pada parcel.
3. snap gambar parcel yang telah dibuka beserta gambar barang yang salah / barang rosak / barang tak cukup kualitinya. Jika barang tu salah saiz, sertakan tali ukur sekali pada barang tersebut.
4. Screenshot ordering kita pada Shopee beserta details pembelian kita (jenis barang, ukuran)
5. Kalau ada nombor packaging, snap sekali gambar nombor packaging.

Lepas klik button PEMULANGAN REFUND, sertakan sekali gambar-gambar di atas sebagai BUKTI ANDA TIDAK SALAH. 5 gambar di atas menunjukkan bukti yang sangat kuat!

Alhamdulillah!
Saya dah buat dan akhirnya seller refund jugak setelah 4 HARI BER'JUANG' dalam chating.

Apa jadi bila seller klik button ACCEPT REFUND?

Barang yang ada di tangan kita itu adalah PERCUMA dan telah menjadi hak kita secara automatik. Ini yang staff Shopee beritahu saya berkenaan barang yang ada di tangan saya. Sebab itu seller paling takut bila BUYER KLIK BUTTON REFUND. Ini ketakutan sebenar seller Shopee dari China. Jika Shopee kata pulangkan barang refund tersebut, bukannya perlu pos semula ke China tapi hanya di Shah Alam, kata staff Shopee dalam talian semalam.

Ingat ya... ini berkenaan SELLER SHOPEE DARI CHINA SAJA. BUKAN SELLER DALAM MALAYSIA.

.

Sha Ramson Abdullah
selasa | 1.53pm


saya terkena dengan seller malaysia

saya beli barang 2 unit

dia hantar 1 barang sahaja

saya klik refund

pastu saya masage seller dia kata maaf staff dia salah hantar dn akan hantar lagi 1 barang dgn segera

saya msg fb shopee staff mereka suruh saya klik refund

ok saya pun jual la 1 barang tu dan sambil menunggu 1 lg barang igt ok xda apa

seller penipu tak hantar pun barang tu

pastu dpt msg notice dr shopee suh pos 1 brg tu kepada seller ni jika tdk refund tu akan terbatal dlm ms 3 hr xsilap

mana sy bleh pos dh sbb dh jual 1 brg tu

pastu refund tu terbatal seller dpt duit utk 2 barang

sampai ke sudah seller tu xhantar barang dan bls msg

mcmana kes ni nak buat yerrrr? supaya tdk jd lagi????
 
Sponsored Post
Top
Log in Register