Proton Kembali ke no 2

Recommended Brokers


nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,606
Reaction score
134
Points
38
100,000 ribu lagi? dah xder tempat nak letak kete dah kat Malaysia ..
tu baru proton..belum lagi perodua,toyata dan honda ..anggaran 500,000 setahun kereta baru ..dan kereta2 lama terus dipakaiguna.. kebimbangan tu berasas.. terutama area lembah kelang, perumahan pangsa khususnya..
tu belum lagi musim perayaan, mmg jem pack la atas jalan..
 
Sponsored Post

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,084
Reaction score
291
Points
131
tu baru proton..belum lagi perodua,toyata dan honda ..anggaran 500,000 setahun kereta baru ..dan kereta2 lama terus dipakaiguna.. kebimbangan tu berasas.. terutama area lembah kelang, perumahan pangsa khususnya..
tu belum lagi musim perayaan, mmg jem pack la atas jalan..
musim perayaan kalau kena pada masa dari putrajaya nak ke tol gombak makan masa 3jam :D
 

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
281
Points
41
Dulu-dulu sales memang harapkan golongan melayu saja yang ramai.
Sekarang bangsa cina pun dah mula support proton.
x70, dalam 10 biji jumpa, boleh kata biasa nya hampir 10 chinese owner..
oke la dari beli haval tu.
 

hackerism_11

Fun Poster
Joined
Mar 11, 2013
Messages
538
Reaction score
24
Points
15
x70, dalam 10 biji jumpa, boleh kata biasa nya hampir 10 chinese owner..
oke la dari beli haval tu.
kalau tgk review kt youtube mmg byk yg recommend .. harga murah tp dapat spec level2 volvo.. sape yg xnk..:D
 

bebird

Super Active Member
Joined
Dec 18, 2008
Messages
5,348
Reaction score
134
Points
73
kalau tgk review kt youtube mmg byk yg recommend .. harga murah tp dapat spec level2 volvo.. sape yg xnk..:D
X70 model SUV paling laris utk tahun 2019...

no.2 dpt kt perodua Aruz...



skrang ni ramai yg komplen kualiti honda...
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
26,926
Reaction score
568
Points
171
tu baru proton..belum lagi perodua,toyata dan honda ..anggaran 500,000 setahun kereta baru ..dan kereta2 lama terus dipakaiguna.. kebimbangan tu berasas.. terutama area lembah kelang, perumahan pangsa khususnya..
tu belum lagi musim perayaan, mmg jem pack la atas jalan..
tu la aku perasan zaman setia alam baru membangunan laluan nkve x la peak mcm zamna skarang saban tahun makin byk keta makin jem ... memang makin lama makin jem la jalan raya nanti.. buat la 4 lane ke apa.. memang x leh kawal sebb penambahan kereta di jalan raya saban tahun
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,184
Reaction score
112
Points
73
tu baru proton..belum lagi perodua,toyata dan honda ..anggaran 500,000 setahun kereta baru ..dan kereta2 lama terus dipakaiguna.. kebimbangan tu berasas.. terutama area lembah kelang, perumahan pangsa khususnya..
tu belum lagi musim perayaan, mmg jem pack la atas jalan..
betol la tu...tp walaupun kete bnyak terjual,penyumbang jem ni sebenarnye dah ramai sgt dah pemandu,x kire laki ke pompuan ke smua dah boleh bwk kete.kalu dulu2 org laki je ramai ada lesen..skrg ni smua golongan ada lesen..tu yg meriah
 

amuk293

Active+ Member
Joined
Jan 10, 2008
Messages
4,258
Reaction score
66
Points
30
org dah mula yakin dgn proton...tahun depan baru diorg akan pasang x70 ni di malaysia...skrg direct import dari china
 

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
281
Points
41
kalau tgk review kt youtube mmg byk yg recommend .. harga murah tp dapat spec level2 volvo.. sape yg xnk..:D
betul kata forumer tadi. kalau bawa masuk yang adik dia x50, volvo sepenuh nye ek? puh..
lagi ngancam bos, lebih muda.

tu la aku perasan zaman setia alam baru membangunan laluan nkve x la peak mcm zamna skarang saban tahun makin byk keta makin jem ... memang makin lama makin jem la jalan raya nanti.. buat la 4 lane ke apa.. memang x leh kawal sebb penambahan kereta di jalan raya saban tahun
kalau tambah lane pun sama juga jem bottle neck..
kena buat dua aras, aras bawah arah utara, aras atas ke selatan..
kalau buat macam ni, lega sangat..

betol la tu...tp walaupun kete bnyak terjual,penyumbang jem ni sebenarnye dah ramai sgt dah pemandu,x kire laki ke pompuan ke smua dah boleh bwk kete.kalu dulu2 org laki je ramai ada lesen..skrg ni smua golongan ada lesen..tu yg meriah
student pun dah mesti bawa kereta.. zaman kita semua naik motor aja..
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register