Pengalaman dengan Unit Trust(UT)

CG Sponsors




zfa85

Active Member
Joined
Apr 26, 2012
Messages
1,153
Reaction score
27
Points
40
kepala bana unit trust ni..aku masuk 60k..lepas 2 tahun tinggal 40k..celakak punya agent UT cakap boleh untung..
Unit Trust ni kalo mengikut ckp consultant xboleh dpt untung utk jangkamasa pendek..kene peram smpai puluh tahun bru nmpk untung die tu..
 
Sponsored Post

Mystycque

Fun Poster
Joined
Aug 8, 2012
Messages
978
Reaction score
64
Points
20
Unit Trust ni kalo mengikut ckp consultant xboleh dpt untung utk jangkamasa pendek..kene peram smpai puluh tahun bru nmpk untung die tu..
kalu tunggu puluh tahun..baik withdraw masuk asb je..terang hujung tahun makan dividen
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
358
Reaction score
2
Points
15
Unit Trust ni kalo mengikut ckp consultant xboleh dpt untung utk jangkamasa pendek..kene peram smpai puluh tahun bru nmpk untung die tu..
Setuju..sebab rasenya unit trust ni mmg for long term invetment..klu nak tengok profit cepat kena letak dekat asb atau tabung haji jela..
 

AkiAdviser

Freshie
Joined
Feb 5, 2020
Messages
3
Reaction score
2
Points
8
kepala bana unit trust ni..aku masuk 60k..lepas 2 tahun tinggal 40k..celakak punya agent UT cakap boleh untung..
Sebenarnya awak invest dengan company unit trust ni ada charges yuran masuk, yuran switching & yuran keluar.
Pendapat saya awak labur 60k company charge yuran masuk 5.5% dan yuran keluar 5.5% lagi tinggal rm53400..
masa beli fund harga mahal seunit pastu masa jual balik fund dah jatuh harga murah lagi seunit dari masa beli so
jumlah berapa ribu unit bila keluar convert RM..berkurangan.
Jika berminat nak buat pelaburan yg betul Unit Trust yang mana charges 3% yuran masuk & free switching dan keluar.
Boleh hubungi saya.
 

wong_fei_hung

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
2,902
Reaction score
49
Points
45
2 FUND AGGRESIVE IN MEDIUM RISK.jpg


Siapa yg nak buka akaun dgn RHB Asset Management dengan 2 fund diatas, boleh roger sy.
 

wan10

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2014
Messages
298
Reaction score
4
Points
25
Dalam banyak2 agency.. Unit trust agency mana performance paling bagus sekali..

Winning rate tinggi..
 

AkiAdviser

Freshie
Joined
Feb 5, 2020
Messages
3
Reaction score
2
Points
8
Dalam banyak2 agency.. Unit trust agency mana performance paling bagus sekali..

Winning rate tinggi..
Boleh lihat di website https://my.morningstar.com
Tak kira mana2 company u all masuk dengan performance fund yang mempunyai score yang tinggi..Yang penting target masuk balik duit selepas invest tu dapatkan tak 20% ke 30% ke dalam akaun bank atau kwsp. Kami sebagai Adivser berlesen dari FIMM tidak dibenarkan atau membeza2 company lain kerana itu satu kesalahan.
#Semak Berapa % charges Yuran masuk, Yuran Switching, Yuran Redeem dahulu. kira semua ini dulu selepas dapat profit berapa baki anda.
(Phone details removed. Please do not promote anything in thread discussion. Instead use your signature to apply ad)
 
Last edited by a moderator:

ciksue01

Active Member
Joined
Jan 28, 2011
Messages
2,235
Reaction score
17
Points
25
Boleh lihat di website https://my.morningstar.com
Tak kira mana2 company u all masuk dengan performance fund yang mempunyai score yang tinggi..Yang penting target masuk balik duit selepas invest tu dapatkan tak 20% ke 30% ke dalam akaun bank atau kwsp. Kami sebagai Adivser berlesen dari FIMM tidak dibenarkan atau membeza2 company lain kerana itu satu kesalahan.
#Semak Berapa % charges Yuran masuk, Yuran Switching, Yuran Redeem dahulu. kira semua ini dulu selepas dapat profit berapa baki anda.
(Phone details removed. Please do not promote anything in thread discussion. Instead use your signature to apply ad)
pm boss, nak cuba unit trust la pulak, invest kat robor forex hancur dgn robot2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register