BTC USD 20,283.2 Gold USD 1,721.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[PANDUAN] SMS 68886 dan 38878 curi kredit

niagafx

Permanently Banned - Hatred Contents / Troll
Messages
676
Joined
Nov 30, 2016
Messages
676
Reaction score
64
Points
20
Hai korang

bebaru ini aku ada dapat sms dari 68886 dan 38878 yang akan mencuri kredit aku rm2.50/sms. kronologi adalah seperti berikut (aku guna tunetalk):


1. mula2 dapat sms dari 68886 mengatakan trial langganan aku akan tamat walaupun aku xde langgan apa2. dia suruh aku stop langganan dengan hantar STOP ALL kepada no 38878, tapi aku x layan.

2. kendian, esok dapat sms dari 38878, tiba2 terus tolak kredit rm 2.50.


ACTION AKU DAN UNTUK KORANG UNTUK PREVENT BENDA INI.

1. bila dapat smsm dari 68886 yang mengatakan trial langganan akan tamat, korang takyah layan. dia suruh korang hantar sms STOP ALL kepada no 38878 adalah satu perangkap. code STOP ALL ke sms 38878 bukan bermaksud korang STOP langganan, tapi bermaksud korang SETUJU melanggan!!

2. esoknya korang akan dapat sms dari 38878, dia akan tolak kredit korang. tapi dont worry, cool je. terus hubungi telco korang, kata sms 38878 tolak kredit korang. telco akan tanya korang ada langgan apa2, just jawab tidak sbb korang tak layan sms dari 68886. TAPI jika kalu korang send STOP ALL ke 38878, telco akan maklumkan yg korang mmg langgan sbb hantar sms STOP ALL tersebut. untuk pengguna tunetalk (ini bukan promosi ye!!), boleh terus chat dengan customer service tunetalk kat website tunetalk, takyah susah2 pegi center.

3. lepas habis semua chat dengan telco, dalam masa 5 kredit korang yang dicuri akan dimasukkan balik.

settle kes. harap membantu.. :):)
 

CG Sponsors




Top
Log in Register