Santai Nak beli kereta tapi ada saman bertimbun.

CG Sponsors




matrefi

Fun Poster
Joined
May 8, 2011
Messages
385
Reaction score
0
Points
10
aslkm kekawan semua..:)cgrocktt nak tanya pendapat kwn2 warga cg semua.:D Boleh tak tt nak beli kereta baru sekiranya tt mempunyai rekod2 seperti ini :

1)ada saman trafik dan jpj bertimbun (belum dijelaskan lagi):D

2)tidak ada lesen memandu:D

adakah tt boleh beli kereta tersebut atas nama tt..Loan bank tt dah masuk...menda nie la yang tt dok pikirkan skrg ni...takot2 loan lepas nak daftar kat jpj plak tak lepas:((

minta pendapat rakan2 semua..sekian terima kasih....:D:)cgrock
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,690
Reaction score
21,085
Points
1,671
lesen xde hal..saman tu prob bile nk renew je kot
 

ayien98

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2012
Messages
724
Reaction score
1
Points
20
agaknya time nak register nama tt atas gran kereta tu kat jpj lepas tak...???:D
Setakat pengalaman mmbe ak lah, pakai wish, dibantai bwk kete 160 170 saje, kaki xsekolah, chek2 ada 22 saman, pastu nk dijadikan cerita lah, dia jual dh wish tu, LEPAS XDE MASALAH, JUAL KAN, TETAPI dia bli plak odyssey huhu, MASIH LAGI LEPAS DAFTAR NAMA DIA.

Ak? Ntah xtahu nk kate ape hahahha
 

firdausah

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
714
Reaction score
25
Points
25
Salem tt,

Nk reg mmg bley xde mslh lgsg..cuma pas Sethn bile nk renew roadtax bru sangkut..hrp dpt mbntu tt
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,690
Reaction score
21,085
Points
1,671
agaknya time nak register nama tt atas gran kereta tu kat jpj lepas tak...???:D
tu la..try n error je..lepas nasibla..xlepas byrla mtk diskaun..deal la kt kantin dgn pegawai tu..mcm xbiase pulak..dlu ak mcm tu la g kaunter die bg note

'019xxxx
kantin 10.30'

:eek:
 

magnesium

Legendary Member
Joined
Apr 18, 2010
Messages
10,544
Reaction score
308
Points
131
tu la..try n error je..lepas nasibla..xlepas byrla mtk diskaun..deal la kt kantin dgn pegawai tu..mcm xbiase pulak..dlu ak mcm tu la g kaunter die bg note

'019xxxx
kantin 10.30'

:eek:
Ni lawak

Sempat lagi buat extra side income
 

matrefi

Fun Poster
Joined
May 8, 2011
Messages
385
Reaction score
0
Points
10
Setakat pengalaman mmbe ak lah, pakai wish, dibantai bwk kete 160 170 saje, kaki xsekolah, chek2 ada 22 saman, pastu nk dijadikan cerita lah, dia jual dh wish tu, LEPAS XDE MASALAH, JUAL KAN, TETAPI dia bli plak odyssey huhu, MASIH LAGI LEPAS DAFTAR NAMA DIA.

Ak? Ntah xtahu nk kate ape hahahha
terima kasih atas info yang diberikan:)cgrock
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,440
Reaction score
569
Points
126
daftar tak ada hal.
yg masalah tuan tak ada lesen memandu. jumpa road block tambah saman lagi.
saman apa tuan ? memang la tak kena black list sebab lesen tak ada.
apa-apa hal insuran tak cover.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register