Santai Nak beli kereta tapi ada saman bertimbun.

CG Sponsors




matrefi

Fun Poster
Joined
May 8, 2011
Messages
385
Reaction score
0
Points
10
satu lagi soalan tt..:Dapanye beza sekiranya tt beli kereta daftar atas nama tt sendiri dengan daftar atas nama company tt(iaitu company sendiri)...???minta penjelasan rakan2...:)cgrock
 
Sponsored Post

ilhamic

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2009
Messages
7,370
Reaction score
52
Points
70
satu lagi soalan tt..:Dapanye beza sekiranya tt beli kereta daftar atas nama tt sendiri dengan daftar atas nama company tt(iaitu company sendiri)...???minta penjelasan rakan2...:)cgrock
setau ak la, klu ats nama compny, byr kete sblm tolak cukai, kan cukai berdasarkan keuntungan sykt, itu utk compny sdn bhd la rasanya...

klu slh maafkan hamba... :D:D:D
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,276
Reaction score
584
Points
161
ade saman polis blacklist??? klik kat bawah tu...
 

Taroneey

Banned
Joined
Sep 18, 2012
Messages
707
Reaction score
209
Points
23
Buh name isteri or sedara terdekat.... Baru ni ambe jual kete ambe time nak tuka nama x lepas... Ambe kena pi settle saman br owner baru dapat tuka name.. Sian plak...
 
Joined
Oct 12, 2020
Messages
2
Reaction score
4
Points
8
Buh name isteri or sedara terdekat.... Baru ni ambe jual kete ambe time nak tuka nama x lepas... Ambe kena pi settle saman br owner baru dapat tuka name.. Sian plak...

Paling tinggi nilai saman pernah jumpa setakat ni dekat RM2400. Used Car tu jual kereta ada saman lampau 11saman berjumlah rm2350

Jadi sebelum jual, cek saman, bayar saman. Jangan aniaya pembeli baru.

Kalau berniat jual kereta sebab nak lari bayar saman, semoga si penjual tu ditimpa bala dan kereta dia mereput/rosak dan takda pembeli.

Kita kena ingat, kita hidup bukan kat SINI je, ada lagi kat SANA yg kekal.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register