BTC USD 42,917.0 Gold USD 1,775.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mitsubishi Xpander, crossover MPV SUV

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,255
Reaction score
483
Points
91
yg aku dok pasan X50,xpander,almera baru,smuanye sembang dr tahun lepas ke awal tahun x silap tp x kluar2 plak..bapak boring btol
 
Sponsored Post

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
8,285
Reaction score
1,272
Points
151
bleh close tread coz nt sy waiting list lama.. haha
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
yg aku dok pasan X50,xpander,almera baru,smuanye sembang dr tahun lepas ke awal tahun x silap tp x kluar2 plak..bapak boring btol
Almera dah soft launch, xpander pun dah soft launch..

Tapi..geely coolray yg punye lame dari tu punye hype tak nampak lagi batang hidung..huhu
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,255
Reaction score
483
Points
91
Almera dah soft launch, xpander pun dah soft launch..

Tapi..geely coolray yg punye lame dari tu punye hype tak nampak lagi batang hidung..huhu

patut xyahla diorg nk up2 berita model2 yg rasa lambat lg nk kluar..dah dekat2 nk kluar okla bg trending model baru nk kluar..ntah pape je diorg nih
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,008
Reaction score
1,722
Points
596
smart la keta sana

covid camna sana ok ka
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
patut xyahla diorg nk up2 berita model2 yg rasa lambat lg nk kluar..dah dekat2 nk kluar okla bg trending model baru nk kluar..ntah pape je diorg nih
Dah keluar brite tadi..mgu depan x50 soft launh
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,942
Reaction score
229
Points
73
Mitsubishi akan memasuki pasaran terbaru segment crossover SUV MPV yang akan bersaing dengan Toyota Avanza dan BRV..

di Indonesia akan mempelopori pengenalan dinegara mereka. Ini kerana kenderaan ini di pasang di Indonesia..

secara rasmi, tiada maklumat tetapi gambar dan maklumat asas telah beredar di Internet..

berikut gambar pengenalan Mitsubishi Expander:

Mitsubishi-Expander.jpg


Mobil-Mitsubishi-Expander.jpg


Harga-Mitsubishi-Expander.jpg


menggunakan enjin mivec 1.5cc dengan transmisi 4gear automatic atau 5gear manual, pacuan roda hadapan..

Dimensi
Panjang 4.475 mm
Lebar 1.750 mm
Tinggi 1.700 mm
Jarak Terendah 205 mm

jika dilihat daripada ukuran dimensi diatas, ia mengatasi semua pesaingnya termasuk brv..

dari segi harga, dijangkakan sedikit rendah berbanding harga honda brv..

.

.

.

.

bagi aku lah, ok gak rupa dan dimensi dia.. mmg kalah BRV..

Tapi kita belum tahu spec2 lain, dijangkakan ada 6 variasi utk kereta ini..

kredit : https://www.semisena.com/mitsubishi-expander.html
.
.
.
.
.


update 2



Update 1


Fuh..lebih 3 tahun. Aug 2017
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register