Membuka Perniagaan Hardware

CG Sponsors




Akmal ismail

Freshie
Joined
Jan 17, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Saya bercadang membuka perniagaan hardware di kelantan..
Boleh bantu saya dapatkan supplier pemborong barangkan hardware ke.

Kedai sudah siap..ada sesapa boleh bntu tunjuk ajar.
 
Sponsored Post

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,005
Reaction score
1,020
Points
221
Saya bercadang membuka perniagaan hardware di kelantan..
Boleh bantu saya dapatkan supplier pemborong barangkan hardware ke.

Kedai sudah siap..ada sesapa boleh bntu tunjuk ajar.
berapa modal tuan bukak?
 

pelitaminyak

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
843
Reaction score
95
Points
20
Skr mrdiy lagi popular, harga 30-40% lagi murah dari kedai hardware biasa
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,874
Reaction score
446
Points
96
Skr mrdiy lagi popular, harga 30-40% lagi murah dari kedai hardware biasa
tak semua mr diy murah tuan. led t8 30w kedai letrik biasa lagi murah.
kereta sorong, galah sawit, sabit sawit, cangkul, tali lembu mr diy tak ada jual
 

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
3,487
Reaction score
235
Points
33
tak semua mr diy murah tuan. led t8 30w kedai letrik biasa lagi murah.
kereta sorong, galah sawit, sabit sawit, cangkul, tali lembu mr diy tak ada jual
Area pekan atau felda atau bandar? Ko jual aje semua. Jgn amik gaji setahun penuhkan kedai. Jual semua. Bukan busuk pun. Jual bendera kecik dan medium, cat rumah, parang, batu asah, skru, paku, lampu pjg, mentol, tong ikan, minyak 4t, kereta sorong, tayar kereta sorong, pancing, mata kail, batu pancing, reket murah, tong ikan, baja bunga, plastik sampah, plastik bungkus,
Bapak aku bukak kedai harware mcm2 dia jual. Org tanya semua ada.
 

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,232
Reaction score
333
Points
51
Tengok keperluan sekeliling TT

Den dulu start ngan hardware... Barang kecik2 macam parang, paku, paip sikit, dengan barang2 pertanian...

Tapi hardware ni nak kuat kena dengan bahan binaan mcm pasir simen paip2 pelbagai jenis...

Lastly slow2 clear barang n bykkan barang pertanian... dedak racun baja pisau toreh parang dll... area den kampung n org byk pakai benda tu... getah padi kebun n lembu kambing gitu... makan masa gak...

Tapi barang kepala paip, join paip tu kekal juga pasal benda orang buat sendiri2...
 

albab94

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2014
Messages
451
Reaction score
45
Points
20
MrDIY tahun ni akn mengapungkan saham dia ke orang awam. Harap TT berjaya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register