Macam mana nak edit subtitle Movie??

CG Sponsors




syafsp

Passed Away
Joined
Mar 31, 2009
Messages
2,932
Reaction score
558
Points
71
ok mcm ni otai² sekalian, aku ada download movie Rambo I, keluaran axxo punya.
dah jumpa dah subtitle malay, tapi leceh satu la, cerita dah jalan 10saat kedepan, subtitle baru keluar..
adoi! xbest la..:((
mcm mana nak edit kasi kedepan skit??(bg sama balik dgn cerita)
subtitle elok dah, ayat takda tungging langgang. cuma posting dia tak kena la.. pleaasee.. :
)




UPDATED 05/09/2010 : CARA NAK EDIT SUBTITLE MOVIE. KAT SINI AKU ADA 2 CARA :

1)BY fadli1982 :)cgrock:)cgrock (UTK NEWBIE YANG TAKTAU APE² PASAL BNDA NI, BOLEH LA BELAJAR CARA NI)

aku pakai time adjusment-KLIK SINI

Link download subtitle paling bgs sini

cara guna time adjusment:

1


2


3


4


5- korang bukak lah movie tu kejap,tgk ayat pertama dia ckp,pastu kat subtitle tu adjust lah,tgk pula ENDING,sama kan jugak kat subtitle tu time nyer.simple je.


6


7


8 selamat menontoton.:D


2) BY graynicolls :) yang ni utk yang advnce skit akan faham cara no.2 ni...

 
Last edited:
Sponsored Post

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
subs tu soft subs ke hard subs?

Kalo soft subs cuba adjust kat player
 

building

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
9,831
Reaction score
57
Points
70
erk!!
ape beza soft subs dgn hard subs?? :-?
boleh terang skit x?? :)
soft subs = de file asing bersama-sma movie ang
hard subs = subs yang dah di embed dgn movie

kalo soft subs ang bley cari subs yang lain, kalo hard subs mmg dah tak bley nak ubah
 

graynicolls

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
3,757
Reaction score
37
Points
30
soft subs = de file asing bersama-sma movie ang
hard subs = subs yang dah di embed dgn movie

kalo soft subs ang bley cari subs yang lain, kalo hard subs mmg dah tak bley nak ubah
tp softsubs blh overwrite hardsubs
 

virtualmetal

Fun Poster
Joined
Jan 26, 2008
Messages
585
Reaction score
1
Points
15
aku pakai Jubler subtitle editor untuk mengedit sub ni. boleh tahan jugak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register