BTC USD 16,963.0 Gold USD 1,797.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PC Tips & Tricks Guna Formula Ini Kalau Nak Cipta Kata Laluan Yang Padu

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,780
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,780
Reaction score
1,243
Points
201
Baler bang
64 digit
Jangan sendiri tak ingat sudah la
tapi masalahnya nak ingat tu pada sesetengah pengguna .. 6 digit PIN ATM pun ramai x ingat, masih tulis simpan dalam dompet .. saya pakai password semua akaun online semua sama je .. dah puluh tahun xpernah tukar .. bagi reminder pun saya skip je :D
Ingat passphrase je.. Contoh sayang tu...
Lepas tu kena encrypt guna sha256, akan dapat 64digit hexadecimal.. Benda ni berjalan 1 arah je.. So dari passphrase ke private key.. Dan xboleh sebaliknya..

benda ni dah guna dalam dunia crypto di mana sha256 tu sebagai private key..

Tapi kelemahannya org boleh bruteforce passphrase, private key sendiri masih sgt selamat..
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
387,629
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
387,629
Reaction score
25,490
Points
2,836
Awards
1
Ingat passphrase je.. Contoh sayang tu...
Lepas tu kena encrypt guna sha256, akan dapat 64digit hexadecimal.. Benda ni berjalan 1 arah je.. So dari passphrase ke private key.. Dan xboleh sebaliknya..

benda ni dah guna dalam dunia crypto di mana sha256 tu sebagai private key..

Tapi kelemahannya org boleh bruteforce passphrase, private key sendiri masih sgt selamat..

Sendiri kena reka yang mudah ingat tapi orang tak sangka
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register