Laptop bajet untuk video editing

CG Sponsors




sholinyu

Banned
Joined
Jan 12, 2018
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
aq selalunya beli kat store, lebih selamat...x tau lah org yg bertanya soalan ni beli dr mana, hehe
org yg bertanya soalan ni dah disappear dah, bertanya soalan jer buka thread jer lepas tu sendiri x tau pergi mana
 
Sponsored Post

busane

Banned
Joined
Sep 21, 2016
Messages
49
Reaction score
1
Points
11
aq ade beberepe soalan
1. aspire 3 u dah beli berepe tahun?
2. laptop u selalu macam mana letak?
3. buka editing software baru shut down sendiri jer ke? atau buka gaming punya benda pun akan mcm ni?
 

goldtoffee

Banned
Joined
Jan 12, 2018
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
harga dlm lingkungan rm2500 punya laptop biasanya akan rosak dlm 3-5 tahun...kalau ade kemampuan beli mahal sikit punya laptop berbaloi sikit sbb dpt bertahan lama
mmg mahal punya lagi berbaloi, aq skrg sedang aim utk beli lenovo punya thinkpad, hehe
 

sholinyu

Banned
Joined
Jan 12, 2018
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
mmg mahal punya lagi berbaloi, aq skrg sedang aim utk beli lenovo punya thinkpad, hehe
bagus ke lenovo punya brand?? dulu aq beli laptop brand lenovo yg berharga rm800++ punya guna x sampai setahun sudah rosak
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,877
Reaction score
2,772
Points
201
mmg mahal punya lagi berbaloi, aq skrg sedang aim utk beli lenovo punya thinkpad, hehe
adui...lenovo thinkpad tak payah cerita lah...spec ok..ketahanan ok...harga pun awesome...haahah
 

eeebing2234

Banned
Joined
Mar 24, 2014
Messages
66
Reaction score
1
Points
11
aq ade beberepe soalan
1. aspire 3 u dah beli berepe tahun?
2. laptop u selalu macam mana letak?
3. buka editing software baru shut down sendiri jer ke? atau buka gaming punya benda pun akan mcm ni?
1. x sampai 1 tahun lagi
2. letak kat meja jer lah
3. buka app yg besar2 sgt lag dan kadang2 akan shut down sendiri
 

busane

Banned
Joined
Sep 21, 2016
Messages
49
Reaction score
1
Points
11
1. x sampai 1 tahun lagi
2. letak kat meja jer lah
3. buka app yg besar2 sgt lag dan kadang2 akan shut down sendiri
cheyyy, blm satu tahun lagi blh claim jer warranty,
letak kat meja u ade letak ape2 kat laptop punya atas x?
prgilah cepat2 claim warranty atau pegi baiki jer da hdpt settle
 

goldtoffee

Banned
Joined
Jan 12, 2018
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
bagus ke lenovo punya brand?? dulu aq beli laptop brand lenovo yg berharga rm800++ punya guna x sampai setahun sudah rosak
rm800 tu x yah ckp lah, spec ape pun adelah yg x baik, cepat rosak pun x hairan...u try jer beli yg beribu2, experience pun x sama
 

sholinyu

Banned
Joined
Jan 12, 2018
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
rm800 tu x yah ckp lah, spec ape pun adelah yg x baik, cepat rosak pun x hairan...u try jer beli yg beribu2, experience pun x sama
3 ribu dan ke atas punya aq ad etgk byk org guna, review semua bagus2, tapi aq sedang fikir aq kena simpan berepe lama punya duit baru dpt beli, ahaha
 

eeebing2234

Banned
Joined
Mar 24, 2014
Messages
66
Reaction score
1
Points
11
cheyyy, blm satu tahun lagi blh claim jer warranty,
letak kat meja u ade letak ape2 kat laptop punya atas x?
prgilah cepat2 claim warranty atau pegi baiki jer da hdpt settle
kena tgk baiki tu mahal ke x, kalau mahal aq consider nak beli yg baru punya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register