Laptop bajet untuk video editing

Recommended Brokers


eeebing2234

Junior Member
Joined
Mar 24, 2014
Messages
65
Reaction score
1
Points
11
Hi korang, skrg aku pakai acer aspire 3 harga nak dekat 3k lah. Tapi bila buat video editing laptop asyik shut down sendiri je. Aku syak laptop overheated. Boleh suggest laptop yg bawah 3k yang padu untuk buat editing pesemua
 
Sponsored Post

sholinyu

Freshie
Joined
Jan 12, 2018
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
pergilah claim warranty, aq percaya u blm beli sampai 2 tahun...3k punya benda x mcm ni senang rosak punya, mungkin jugak kena format
 

buncai

Fun Poster
Joined
May 21, 2011
Messages
554
Reaction score
26
Points
20
edit video yg simple2 je ke? sepatutnya bole je..
 

goldtoffee

Freshie
Joined
Jan 12, 2018
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
Aq punya laptop dlm harga rm2500 pun dpt guna sampai 3 tahun baru ade masalah, u punya u pasti u beli rm3000??
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,637
Reaction score
240
Points
83
Aku beli acer tahun 2011, sampai skrg masih boleh guna..cuma dah upgred 8gb ram, 512gb ssd, pakai win10 pro ori... Puas hati dan sgt2 bebaloi.. edit photoshop atau video takde masalah..
 

Khairul Fahmi

Freshie
Joined
Oct 7, 2019
Messages
40
Reaction score
0
Points
16
Hi korang, skrg aku pakai acer aspire 3 harga nak dekat 3k lah. Tapi bila buat video editing laptop asyik shut down sendiri je. Aku syak laptop overheated. Boleh suggest laptop yg bawah 3k yang padu untuk buat editing pesemua
Can try hp punya brand, but I forgot what the model. Performance ok and harga pun affordable
 

Khairul Fahmi

Freshie
Joined
Oct 7, 2019
Messages
40
Reaction score
0
Points
16
Aku beli acer tahun 2011, sampai skrg masih boleh guna..cuma dah upgred 8gb ram, 512gb ssd, pakai win10 pro ori... Puas hati dan sgt2 bebaloi.. edit photoshop atau video takde masalah..
Acer should be ok sebab one of the most recognize brand bukan brand murah2 punya
 

sholinyu

Freshie
Joined
Jan 12, 2018
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Aq punya laptop dlm harga rm2500 pun dpt guna sampai 3 tahun baru ade masalah, u punya u pasti u beli rm3000??
harga dlm lingkungan rm2500 punya laptop biasanya akan rosak dlm 3-5 tahun...kalau ade kemampuan beli mahal sikit punya laptop berbaloi sikit sbb dpt bertahan lama
 
Sponsored Post
Top
Log in Register