Journal ( USD 500 ) MARVELOUS Bersama Broker LiteFx

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.07909
USD / JPY
109.161
GBP / USD
1.22144
USD / CHF
0.97869
USD / CAD
1.41278
EUR / JPY
117.795
AUD / USD
0.60931

CG Sponsors




46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
389
Reaction score
41
Points
30
Agak-agak tuan tahun depan boleh jadi tak bermulanya downtrend bagi USD?
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,982
Reaction score
2,900
Points
201
Agak-agak tuan tahun depan boleh jadi tak bermulanya downtrend bagi USD?
hhahaha..kalau lah saya tahu kan best.....

pada pemerhatian saya..market hujung tahun ni terutama disember ni tidak menentu...rekod sebelum2 ni market bulan disember ada je USD menguat sampai bulan januari....

so far USD tengah melemah....kalo d rujuk TF yang lebih besar...USD akan terus melemah...untuk seminggu ke 2 minggu...

tapi bab kata otai2...dalam BUY ada SELL....dan dalam SELL ada BUY.....

ikut trading plan masing2 lah...

saya pula hujung tahun memang busy ckit dgn urusan peribadi...tp trade tetap ON...ikut spt di plan...cuma kurang masa berforum....

semalam punya market dah tepu...berhenti rehat dulu...malam ni NFP....

saya tak trade NFP...tp susun strategi utk mengurangi post sedia ada....melalui impak NFP....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,982
Reaction score
2,900
Points
201
lagi satu..sebelum price nak naik lebih tinggi...atau turun lebih dalam....

pair akan naik atau turun dulu untuk mengambil momentum yang cukup sebelum meroket dan menjunam...

momentum ni dalam real keadaan adalah BIG PLAYER akan mula amik keuntungan mereka dalam pasaran dan menyebabkan harga akan ada correction untuk beberapa ketika...sehingga di tentukan balik oleh market sekitar sama ada nak meneruskan perjalanan atau patah balik.....

jadi market ni hidup....bila hidup..kita hanya dapat menjangka kan aje apa yang berlaku...dan jangkaan kita tidak semestinya tepat...

bila kita dah memahami market...maka snng lah utk kita amik profit dari market yang besar spt forex ni....

nak memahami market...sama spt kita cuba untuk memahami seseorang dalam kehidupan kita....

p/s: sampai sekarang saya sendiri pun masih belajar utk memahami market.....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,982
Reaction score
2,900
Points
201
parking n follow.
buat journal lah tuan...ehhehhehe...

bulan ni slow ckit update...tunggu semua urusan peribadi selesai....

semalam punya NFP...market tak banyak berubah...tunggu next week mcm mana...USD memang teruk di bantai....

biasa market hujung tahun mcm ni lah...
 

SKK

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2013
Messages
646
Reaction score
212
Points
23
buat journal lah tuan...ehhehhehe...

bulan ni slow ckit update...tunggu semua urusan peribadi selesai....

semalam punya NFP...market tak banyak berubah...tunggu next week mcm mana...USD memang teruk di bantai....

biasa market hujung tahun mcm ni lah...
USD biasa la. Hujung tahun tak berapa nak kuat. Tahun depan habis semua dia makan.
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,982
Reaction score
2,900
Points
201
USD biasa la. Hujung tahun tak berapa nak kuat. Tahun depan habis semua dia makan.
hujung tahun ni banyak yg pi holiday.....

sapa yg dpt tackle market hujung tahun memang hebat......
 

Harimau_kumbang

CG Top Poster Club
Joined
Aug 3, 2007
Messages
23,079
Reaction score
331
Points
131
Tahniah TT.. Journal yang menarik utk jadi panduan dan semangat. 👍
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,982
Reaction score
2,900
Points
201
hari ni punya trade....aku nak start BUY

AUDNZD...Target 2000 pip dari price skrng.....

bila kena TP...mungkin tahun depan...hahahhahaha......sbb tu lah aku wat journal...bila lah agak2 kena TP....

sapa nak follow sila kan...walau ni trade long term....MM kena jaga ya....

kalo open post guna 1 pip = 0.10 usd....dah selesa sgt2...boleh open n tinggal...ada masa check....kalo price drop lg...tambah lg satu posisi BUY....jarak selamat 50 - 100 pip lah....

kalo sampai TP....0.10 x 2000 pip = dapat lah usd 200....

ni baru pair ni aje bro....dalam sebulan tu..banyak pair2 lain yang berpotensi.....yang makan hari2 pun ada...yang makan seminggu [un ada...yang makan sebulan pun ada....makan setahun pun ada...kalo nak tunggu setahun lah...hahahhahah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register