Journal ( USD 500 ) MARVELOUS Bersama Broker LiteFx

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10250
USD / JPY
109.296
GBP / USD
1.30707
USD / CHF
0.97121
USD / CAD
1.31503
EUR / JPY
120.500
AUD / USD
0.68192

CG Sponsors




marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,840
Reaction score
2,751
Points
201
hari ni punya trade....aku nak start BUY

AUDNZD...Target 2000 pip dari price skrng.....

bila kena TP...mungkin tahun depan...hahahhahaha......sbb tu lah aku wat journal...bila lah agak2 kena TP....

sapa nak follow sila kan...walau ni trade long term....MM kena jaga ya....

kalo open post guna 1 pip = 0.10 usd....dah selesa sgt2...boleh open n tinggal...ada masa check....kalo price drop lg...tambah lg satu posisi BUY....jarak selamat 50 - 100 pip lah....

kalo sampai TP....0.10 x 2000 pip = dapat lah usd 200....

ni baru pair ni aje bro....dalam sebulan tu..banyak pair2 lain yang berpotensi.....yang makan hari2 pun ada...yang makan seminggu [un ada...yang makan sebulan pun ada....makan setahun pun ada...kalo nak tunggu setahun lah...hahahhahah
plan masih ON....

esok 12.12...bukan SALE SHOPPE...kemungkinan akan berlaku gerakan besar ke atas pair Euro dan GBP...kerana election tuan presiden...

ada 2 perkara yang perlu di lihat...

yang pertama siapa yang menang ?

yang kedua isu brexit.....

brexit ini yang banyak memberikan kesan kepada pergerakan GBP....

mana2 cross pair akan di tarik bersama...

sehari sebelum election...nampaknya GU dah mula melakukan gerakan......

stay watching market dengan santai2 aje...



tak ada apa boleh di buat sgt dgn market hujung tahun ni...kena lebih banyak memerhati dari trade...
 
Sponsored Post

excoda

Fun Poster
Joined
Jul 25, 2019
Messages
175
Reaction score
3
Points
25
plan masih ON....

esok 12.12...bukan SALE SHOPPE...kemungkinan akan berlaku gerakan besar ke atas pair Euro dan GBP...kerana election tuan presiden...

ada 2 perkara yang perlu di lihat...

yang pertama siapa yang menang ?

yang kedua isu brexit.....

brexit ini yang banyak memberikan kesan kepada pergerakan GBP....

mana2 cross pair akan di tarik bersama...

sehari sebelum election...nampaknya GU dah mula melakukan gerakan......

stay watching market dengan santai2 aje...



tak ada apa boleh di buat sgt dgn market hujung tahun ni...kena lebih banyak memerhati dari trade...
tul tu..market akhir tahun unpredictable. kena hati2..
 

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
288
Reaction score
30
Points
30
smua medsoc tu xleh lwn forum lg.. forum snang, google je dh jumpa..
masta org lama dlm cg ni.. gmbr katak mcm masta spekmato.. haha
Saya harap tuan putera katak kita ni doing well dalam trading sekarang ni.

So saya pun kayuh pelan-pelan macam tuan.

Tuan menunjukkan contoh yang baik tentang money management dalam trading.
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,840
Reaction score
2,751
Points
201
Saya harap tuan putera katak kita ni doing well dalam trading sekarang ni.

So saya pun kayuh pelan-pelan macam tuan.

Tuan menunjukkan contoh yang baik tentang money management dalam trading.
bulan ni memang busy offline...lg pun market tak menentu....

selepas 12.12.2019 tu...terpaksa cut loss half profit.....

jadi skrng proses recover balik....

nnti tunggu masa sesuai akan update balik...

plan usd3k akaun maybe delay end of februari....

tgk pergerakan pair awal tahun 2020 nanti...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register