Journal ( USD 500 ) MARVELOUS Bersama Broker LiteFx

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08969
USD / JPY
107.728
GBP / USD
1.21929
USD / CHF
0.97155
USD / CAD
1.39853
EUR / JPY
117.390
AUD / USD
0.65455

CG Sponsors




marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201
sabtu n ahad..kita layan bitcoin....santai2 aje....

SELL dengan TP 7124.00

selamat berhujung minggu dengan keluarga....

jangan dok ngadap PC aje....sambil2 dok layan family..sekali sekala jenguk lah chart tgk pergerakan...

hari minggu ni santai2 pun janji duit masyuk......

yang penting...jangan jadi hamba duit....keluarga yang bahagia pun adalah salah satu nikmat dari rezeki yang Allah bagi....
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201


akaun cari makan...bukan akaun journal...tp teknik yang sama aje....cuma modal aje berbeza....

semalam WD ckit...untuk bekalan makan minum selama sebulan....

Alhamdulillah...rezeki Allah bagi....

TQ amir from lite forex...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201


semalam layan floating tinggi...ada beberapa post tutup..dan beberapa post di open balik untuk cover floating...

hari ni pun masih layan floating...nilai fund sudah susut....

adat lah tu dalam bisnes....



ini hasil semalam...USD 43

size Lot telah di perbesarkan sesuai dengan nilai Modal yang telah meningkat sekali ganda...

ada beberapa post akan di cut loss atau mula untuk defend jika price semakin menjauhi Target...

apa pun kita tunggu PA untuk hari ini....
 

FAUZEY_FX

Legendary Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,993
Reaction score
743
Points
171
terbaek masta.. kipidad.. :) route to millionaire..!
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201
terbaek masta.. kipidad.. :) route to millionaire..!
jauh lg tu tuan..akaun sen2 aje tuan...kalo akaun standrd kan best.......dalam forex ni ada pasang surut nya...x selalu nya pasang...

yang penting jaga MM....insha Allah...boleh bertahan lama dalam forex...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201


lagi sehari nak sebulan akaun ni...

alhamdulillah...Rezeki Allah bagi...bukan broker bagi ya...bukan sebab saya pandai trade...sbb Allah nak bagi rezeki...

hari semalam busy kerana banyak kerja offline nak kena settle kan...tp trade tetap santai2 aje...

sambil uruskan perkara2 offline...boleh je open post..ikut spt plan..cuma kkdng banyak terlepas peluang...maka itu bukan rezeki kita...

mesti kita cakap..alah..kalau lah aku ada depan pc atau online td tgk chart..mesti lg banyak untung.....

kata2 begini lah akan menyebabkan kita makin bertambah tamak....

apa yang dapat ...itu lah rezeki kita untuk hari ini....syukur..alhamdulillah...

ckit ke banyak sama aje..yang penting popit.....hehehehehhehe
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201


lagi sehari nak sebulan akaun ni...

alhamdulillah...Rezeki Allah bagi...bukan broker bagi ya...bukan sebab saya pandai trade...sbb Allah nak bagi rezeki...

hari semalam busy kerana banyak kerja offline nak kena settle kan...tp trade tetap santai2 aje...

sambil uruskan perkara2 offline...boleh je open post..ikut spt plan..cuma kkdng banyak terlepas peluang...maka itu bukan rezeki kita...

mesti kita cakap..alah..kalau lah aku ada depan pc atau online td tgk chart..mesti lg banyak untung.....

kata2 begini lah akan menyebabkan kita makin bertambah tamak....

apa yang dapat ...itu lah rezeki kita untuk hari ini....syukur..alhamdulillah...

ckit ke banyak sama aje..yang penting popit.....hehehehehhehe
mungkin newbies dalam dunia forex ada akan bertanya...

Otai2 tak perlu dah tanya...tgk pun dia dah faham...heheheh

kenapa hari ke 28 My Fund 1486, hari ke 29 My Fund terus melonjak kepada 1716

jawapannya :

pada hari ke-29...My Fund jadi rendah..kerana floating nya tinggi....lebih kurang 2xx lebih...sbb tu saya dah get ready plan ke-2...walau modal yang belum guna ada lg masa tu dalam 5xx USD...

sbb sya follow disiplin yang telah di tetapkan...iaitu bila lebih 20% margin di guna kan...plan menyelamat akan bermula...atau plan ke-2 akan di atur..bergantung kpd PA....

pada hari ke-29 My fund terus melonjak kepada 1719..iaitu lebih kurang 2xx usd...adakah sya trade semalam dapat profit 2xx usd...jawapannya tidak...

2xx usd tu pada saya terlalu tinggi dengan modal saya yang ada...sehari target 10 - 50 usd saja...dengan modal yang ada...

jadi my fund melonjak naik sebab floating dah berkurang....banyak yang sdh di bawa masuk bakul...

hasil trade semalam spt di bawah....



Profit Bulan ini secara keseluruhan adalah : USD 729

Profit keseluruhan dari hari pertama sampai hari ke-29 : USD 799
 
Last edited:

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
487
Reaction score
51
Points
30
mungkin newbies dalam dunia forex ada akan bertanya...

Otai2 tak perlu dah tanya...tgk pun dia dah faham...heheheh

kenapa hari ke 28 My Fund 1486, hari ke 29 My Fund terus melonjak kepada 1716

jawapannya :

pada hari ke-29...My Fund jadi rendah..kerana floating nya tinggi....lebih kurang 2xx lebih...sbb tu saya dah get ready plan ke-2...walau modal yang belum guna ada lg masa tu dalam 5xx USD...

sbb sya follow disiplin yang telah di tetapkan...iaitu bila lebih 20% margin di guna kan...plan menyelamat akan bermula...atau plan ke-2 akan di atur..bergantung kpd PA....

pada hari ke-29 My fund terus melonjak kepada 1719..iaitu lebih kurang 2xx usd...adakah sya trade semalam dapat profit 2xx usd...jawapannya tidak...

2xx usd tu pada saya terlalu tinggi dengan modal saya yang ada...sehari target 10 - 50 usd saja...dengan modal yang ada...

jadi my fund melonjak naik sebab floating dah berkurang....banyak yang sdh di bawa masuk bakul...

hasil trade semalam spt di bawah....



Profit Bulan ini secara keseluruhan adalah : USD 729

Profit keseluruhan dari hari pertama sampai hari ke-29 : USD 799
Tuan ni flexible sebab boleh adapt market yang dynamic.
 

Harimau_kumbang

CG Top Poster Club
Joined
Aug 3, 2007
Messages
23,082
Reaction score
332
Points
131
Tahniah Tuan.. Harap dah terus bertahan dgn market behaviour.. 👍
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,046
Reaction score
2,952
Points
201
Forex bukan selalu nya indah...yang mengalami dan menghadapi saja tahu bagaimana sukarnya dunia forex ini...

ramai tunjuk yang profit aje...tp bila -ve..ramai diam kan diri....minggu ni agak tough....next week juga akan mencabar....

3 hari tak update...masih busy offline...ada keja nak d uruskan belum settle lg...

market pun bukan seperti yang kita plan....jadi banyak benda nak cover....

dalam 3 hari ni..trading plan kena keluarkan Plan B dan Plan pertahanan....

apa 2 pun..akaun masih ok...walau floating juga tinggi...

aset used juga tinggi kerana Plan B tengah berlangsung dengan Plan Pertahanan....



setakat 32 hari akaun ini wujud...dan habis sebulan november...

Trading selama 3 hari dengan Plan B dan pertahanan...( masih ON ) di sambung next week...



Profit USD 188...dan profit malam tadi adalah yang paling besar setakat ini untuk 1 malam iaitu USD 114

Floating masih layan...dengan TP dan Plan B serentak...

Profit akaun ini NOVEMBER : USD 917

Profit keseluruhan : USD 987

Floating : - USD 293

Minggu depan NFP....

kena plan baik2...untuk mengurangkan nilai aset used....

next week pun busy offline....huuuhuuu...semoga di permudahkan nak hadap akaun dengan Plan B + Pertahanan....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register