Install Window 7

Recommended Brokers


azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,076
Reaction score
9
Points
25
Salam,

Nak tanya dari otai otai kat sini macam mana nak remove Vista dan install window 7. Kalau boleh tunjuk step by step.
 
Sponsored Post

phv2787

Legendary Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
15,585
Reaction score
94
Points
120
ssh la bro nk tunjuk step by step..tk ingat la..hg msk je.pastu baca satu2..hg dok kt mne..
 

azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,076
Reaction score
9
Points
25
ssh la bro nk tunjuk step by step..tk ingat la..hg msk je.pastu baca satu2..hg dok kt mne..
Aku dok Penang...aku nak beli yang pirate je pas tu nak remove Vista yang aku pakai la ni....
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,723
Reaction score
125
Points
83
maksud die clean install la tu hehe die nak buang OS lame ganti OS baru so bkn upgrade dr vista ke win7....ikut tuto tu bleh setel
 

mustopa_a

Legendary Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
12,098
Reaction score
73
Points
120
bila on jer komputer .. tekar f8, tukar run dari dvd.. bukan dari hdd, pastu enter, .. dvd tu akan format hdd tu dan install OS baru (win 7)..
 

mrlan09

Legendary Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
senang je .....boot from dvd/cd...nanti ikut je arahan....win7 lagi mudah nak install berbanding versi windows xp dan kebawah..:)cgrock
 

azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,076
Reaction score
9
Points
25
maksud die clean install la tu hehe die nak buang OS lame ganti OS baru so bkn upgrade dr vista ke win7....ikut tuto tu bleh setel
Ya betul tu...nak clean terus dan install W7...
 

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,575
Reaction score
86
Points
70
senang je .....boot from dvd/cd...nanti ikut je arahan....win7 lagi mudah nak install berbanding versi windows xp dan kebawah..:)cgrock
Ha....yang nih paling mudah...

First adjust kat bios setup..1st boot by CD/DVD

Pastu masuk CD/DVD...switch on kan PC anda

Berdesup dia akan install Win 7 :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register