Hati-hati Dengan Pencuri Licik Syarikat Telco [pic]

Recommended Brokers


yongyap

Active+ Member
Joined
Nov 4, 2009
Messages
3,223
Reaction score
170
Points
33
hati-hati dengan pencuri licik syarikat telco
saya pengguna setia celcom broadband dari tahun 2008 hingga kini (tahun 2014),
bila saya plugin modem stick ke slot usb, dan terkeluarlah pop up apps modem stick, ternampaklah simbol surat terkelip-kelip di hujung kotak bahagian bawah kiri pop up berkenaan seolah-olah memanggil dan menyuruh saya tengok isi kandungan tersebut dan tergerak hati nak baca mesej (spam message)

mesej berbunyi mcm nie:


Name:
Number: 23336
Content:
RM4 Ur Kitmania subscription has been successfully renewed. Chrgs:RM4/wk. To enjoy unltd games, click http://m.thecube.my/kitmania .To cancel,send STOP to 23336
Time: 13/08/2014 21:29:03

saya terus unsubscribe


Name:
Number: 23336
Content:
RM0 U have successfully unsubscribed to Kitmania on The Cube. For more fun games, visit http://m.thecube.my now!
Time: 14/08/2014 08:45:32

tanpa berlengah saya call customer service celcom nak dapatkan kepastian, tapi staff berkenaan gagal memberi sebarang maklumat mengenai syarikat tersebut (http://m.thecube.my/kitmania)
saya dapatkan maklumat dari link yang diberikan saya tertanya-tanya adakah link dari celcom?

customer service kata mungkin saya terklik link (auto subscribe), maksudnya kalau cara ini datangnya dari telco berkenan adalah satu taktik yang sangat jahat untuk mendapatkan wang dari pelanggan

ini dah di kategori mencuri duit customer bayangkan kalau saya tak baca mesej tersebut..entah berapa ratus malah beribu duit yang saya bazirkan untuk 'subscribe'service yang saya tak pernah subscribe

apa-apa utiliti bill saya akan bayar lebih dari amaun kebiasannya untuk memudahkan kerja saya dan dapat mengimbangi akaun pebelanjaan bulanan


so hati-hati kepada semua jangan abaikan message spam, baca dulu sebelum delete

sumber:
http://tipdantrikpower.blogspot.com/p/blog-page.html
 
Last edited:
Sponsored Post

kapasele

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2011
Messages
602
Reaction score
4
Points
15
ayoh kawe pkai line celcom jgk...dlu bil dio rm300+.pkai telipon nokia polyphonic jah pon...buke smartphone.check bil itemised baru lah tahu kes gapo ya bil jadi mahal gitu...caller ringtone lah, lawok lah, mace2...baso nnego model Israel tu gak

loni bil ayoh kawe rm100+ jah
Alhamdulillah...malaysia kaya dengan kepelbagaian bio
 

tidusz

Active Member
Joined
Dec 20, 2010
Messages
1,749
Reaction score
29
Points
30
benda ni dr dulu lg. sykt telco mmg perampok berdaftar.
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,863
Reaction score
573
Points
161
Nasib baik unifi takde buat benda mengarut macam ni. Auto subscribe. Itu teknik yahudi.
 

mitapa

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2010
Messages
128
Reaction score
0
Points
10
menate celcom, aku keno jugok weh tahun lepah, nya potong tigo amah skali sms no hol start dega palo 3** . Kalu hatar mesej STOP ko maghi jugok, nate sungguh, talipon ko operator celcom ghoyat doh buat report polis, buat **** jah ambik namo operator tu, ghoyat nok report polis nama2 dia skali !! Alhamdulillah pah ko lo ni tak dok maghi doh mesej palo 3 tu ..
 

yongyap

Active+ Member
Joined
Nov 4, 2009
Messages
3,223
Reaction score
170
Points
33
teruk telco malaysia nie
adeh...
nk guna banglacom la cam nie
 

console

Fun Poster
Joined
Nov 20, 2012
Messages
370
Reaction score
4
Points
15
menate celcom, aku keno jugok weh tahun lepah, nya potong tigo amah skali sms no hol start dega palo 3** . Kalu hatar mesej STOP ko maghi jugok, nate sungguh, talipon ko operator celcom ghoyat doh buat report polis, buat **** jah ambik namo operator tu, ghoyat nok report polis nama2 dia skali !! Alhamdulillah pah ko lo ni tak dok maghi doh mesej palo 3 tu ..
apa demo oyak ni awe? tahula oghe kelate, tp pembaca kat sini bukan sumer pehe loghat kelate..:D:(scam:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register