Forum Tutorial Fungsi Ignore

CG Sponsors




Sponsored Post

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,250
Reaction score
1,894
Points
101
Bos @Dann ada cara ke untuk view thread jika thread starter kita ignore?
Apa yg saya faham soalan ini ialah mcm mana utk view thread yg dibuka oleh Member A, sdgkan Member A dah set Ignore kita. Betul?

Kita takkan tau sesiapa yg ignore kita. Bila Member A yg ignore kita buka satu thread, dah tentu kita takkan boleh view kecuali jika kita logout. Refer balik post pertama thread ini, mesej posting bermakna segala mesej dari member termasuklah mesej pertama dlm sesuatu thread dimana Member A menjadi Thread Starter. Dan juga termasuklah thread tersebut tidak akan keluar dari search result kita.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
287,525
Reaction score
11,965
Points
2,376
Apa yg saya faham soalan ini ialah mcm mana utk view thread yg dibuka oleh Member A, sdgkan Member A dah set Ignore kita. Betul?

Kita takkan tau sesiapa yg ignore kita. Bila Member A yg ignore kita buka satu thread, dah tentu kita takkan boleh view kecuali jika kita logout. Refer balik post pertama thread ini, mesej posting bermakna segala mesej dari member termasuklah mesej pertama dlm sesuatu thread dimana Member A menjadi Thread Starter. Dan juga termasuklah thread tersebut tidak akan keluar dari search result kita.
Saya pun faham macam tu
Jadi setiap kali kita logout
Akan jadi back to default la kan
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,250
Reaction score
1,894
Points
101
Saya pun faham macam tu
Jadi setiap kali kita logout
Akan jadi back to default la kan
Bila kita logout, kita boleh view, dan bila search akan jumpa thread tu. Fungsi ignore asalnya utk beri pilihan supaya Member A tak mahu berkomunikasi langsung dgn Member B samada berbentuk reply mesej, search content dlm thread dibuka oleh member yg di IGNORE , atau PM.

Oleh itu, berforumlah baik baik. Jangan buat rakan rakan tak selesa hinggakan dia merasa annoying dan gunakan fungsi ini. Point di sini ialah takde sebab org akan ignore kita kalau dia tak merasa annoying dgn mesej mesej kita.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
287,525
Reaction score
11,965
Points
2,376
Bila kita logout, kita boleh view, dan bila search akan jumpa thread tu. Fungsi ignore asalnya utk beri pilihan supaya Member A tak mahu berkomunikasi langsung dgn Member B samada berbentuk reply mesej, search content dlm thread dibuka oleh member yg di IGNORE , atau PM.

Oleh itu, berforumlah baik baik. Jangan buat rakan rakan tak selesa hinggakan dia merasa annoying dan gunakan fungsi ini. Point di sini ialah takde sebab org akan ignore kita kalau dia tak merasa annoying dgn mesej mesej kita.
Ok maklum tuan
Terima kasih atas penjelasan
 

مايكل سكوتفيلد

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 13, 2007
Messages
21,349
Reaction score
1,456
Points
201
Bila kita logout, kita boleh view, dan bila search akan jumpa thread tu. Fungsi ignore asalnya utk beri pilihan supaya Member A tak mahu berkomunikasi langsung dgn Member B samada berbentuk reply mesej, search content dlm thread dibuka oleh member yg di IGNORE , atau PM.

Oleh itu, berforumlah baik baik. Jangan buat rakan rakan tak selesa hinggakan dia merasa annoying dan gunakan fungsi ini. Point di sini ialah takde sebab org akan ignore kita kalau dia tak merasa annoying dgn mesej mesej kita.
Bukan bos,den maksudkan kita yg ignore thread starter. Bukan kita di ignore thread starter
 

kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Apr 18, 2010
Messages
36,484
Reaction score
2,450
Points
206
@Dann

bagaimana dengan fungsi banned user from specified thread?
masih ada lagi ke function tersebut?

terima kasih.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register