Forum Tutorial Fungsi Ignore

CG Sponsors




Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
Matlamat fungsi IGNORE lebih kurang sama dgn thread ini di mana kita tak selesa dgn sikap & cara seseorang forumer lain menghantar mesej/posting. Once kita ignore seorang ahli, kita takkan dapat lihat lagi semua mesej postingnya.

Untuk gunakan fungsi ni, kena terus ke mana mana mesej forumer terlibat, klik ke profile mereka dan pilih "Ignore"

Snap13.jpgSnap14.jpg




Penerangan lanjut fungsi IGNORE :
  • Semua post/mesej (oleh ahli yg kita ignored) tak akan dipaparkan dlm semua forum perbincangan, selagi kita tak logout akaun. Ini termasuklah quote post yang telah di 'quoted' oleh ahli lain.

    Snap15.jpg
  • Kalau suddenly gatal tangan nak tgk juga post yg tak dipaparkan tu, boleh ke page bawah sekali dan klik "Show ignored content"

    Snap17.jpg

  • (One-way ignore) Post/mesej anda masih boleh dilihat oleh (oleh ahli yg kita ignored).

  • Untuk check list semua forumer yg kita dah ignored, klik sini https://carigold.com/forum/account/ignored

  • (Two-way ignore) Semua post/mesej dari kedua dua pihak (samada post anda dan ahli yg anda ignored) completely tak akan dipaparkan. (* Paid Account Upgrade Gold and Platinum only. Contact Us to upgrade)

  • Tiada option utk "Show ignored content". Tapi boleh terus manually set di Ignoring Option. (* Paid Account Upgrade Gold and Platinum only. Contact Us to upgrade)

    Snap18.jpg

Harap membantu. Thx.
 
Last edited:
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,730
Reaction score
11,159
Points
2,376
Matlamat fungsi IGNORE lebih kurang dgn thread ini di mana kita tak selesa dgn sikap & cara seseorang forumer lain menghantar mesej di. Once kita ignore seorang ahli, kita takkan dapat lihat lagi semua mesej postingnya.

Untuk gunakan fungsi ni, kena terus ke mana mana mesej forumer terlibat, klik ke profile mereka dan pilih "Ignore"

View attachment 216226View attachment 216227




Penerangan lanjut fungsi IGNORE :
  • Semua post/mesej (oleh ahli yg kita ignored) tak akan dipaparkan dlm semua forum perbincangan, selagi kita tak logout akaun. Ini termasuklah quote post yang telah di 'quoted' oleh ahli lain.

    View attachment 216229
  • Kalau suddenly gatal tangan nak tgk juga post yg tak dipaparkan tu, boleh ke page bawah sekali dan klik "Show ignored content"

    View attachment 216230

  • (One-way ignore) Post/mesej anda masih boleh dilihat oleh (oleh ahli yg kita ignored).

  • Untuk check list semua forumer yg kita dah ignored, klik sini https://carigold.com/forum/account/ignored

  • (Two-way ignore) Semua post/mesej dari kedua dua pihak (samada post anda dan ahli yg anda ignored) completely tak akan dipaparkan. (* Paid Account Upgrade Gold and Platinum only. Contact Us to upgrade)

  • Tiada option utk "Show ignored content". Tapi boleh terus manually set di Ignoring Option. (* Paid Account Upgrade Gold and Platinum only. Contact Us to upgrade)

    View attachment 216231

Harap membantu. Thx.
Ok maklum Tuan @Dann
Manaยฒ CGrian yg memerlukan fungsi ni
Dah boleh apply sekarang
Just follow step tu ๐Ÿ‘
 

nvmname

Legendary Member
Joined
May 9, 2010
Messages
10,535
Reaction score
71
Points
120
Sangat bermanfaat, terima kasih .


Gambar tu sebagai contoh jer kan? , Bukannya suruh ignore @TXT kan ? .
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,730
Reaction score
11,159
Points
2,376
Sangat bermanfaat, terima kasih .


Gambar tu sebagai contoh jer kan? , Bukannya suruh ignore @TXT kan ? .
Ye tuan
Sbg contoh je
Moga membantu ๐Ÿ˜
 
Sponsored Post
Top
Log in Register