BTC USD 60,210.6 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Esok virus baru akan dilancarkan!

...rase2x..la tis conficker.b dibuat secara prseorangan ata0 group...:-?

ntahla bro. aku tak rasa ni sorang punya keje. Aku rasa ramai yang buat projek conficker ni secara independently. Serupa cam orang bangunkan linux la lebih kurang gitu. Sebab tu microsoft tak dapek tangkap2 :-?
 
Sponsored Post

dia masuk ikut network sama ada local network ataupun LAN. Kalau kat office tu bila satu pc dah infected, semua pc kat office tu akan kena. So, esok kalau korang nak online hati-hatilah ye. Virus yang dulu pun dekat 3 minggu baru ada patchnya. Yang baru ni tak taulah aku sebab yang ni lagi canggih
109.gif
112.gif


Cara kedua dia bleh infected melalui pendrive.

agak2 klau kita sentiasa on kan wifi tp x masuk internet, virus ni kena gak ka?
ishhhh msalah gak ni, klau on wifi mesti nk masuk internet:D
 
agak2 klau kita sentiasa on kan wifi tp x masuk internet, virus ni kena gak ka?
ishhhh msalah gak ni, klau on wifi mesti nk masuk internet:D

kalau ko dah onkan wifi even though ko tak surf internet, komputer ko sebenarnya dah masuk dalam network. Bahaya untuk kena virus ni sama je sama ada ko guna internet atau tidak. Sebabnya worm ni dia serpihan dari virus autorun. Dia akan self infected kat pc ko.

Lagi hebat pulak worm ni dia ada feature yang boleh panggil "master computer" untuk buat kacau bilau kat pc ko seperti tiba-tiba komputer takde sound, network problem dan lain-lain. Walaupun ko tak pernah gunakan komputer tu sejak dion kan.

Hebatkan :)cgrock
 
kalau ko dah onkan wifi even though ko tak surf internet, komputer ko sebenarnya dah masuk dalam network. Bahaya untuk kena virus ni sama je sama ada ko guna internet atau tidak. Sebabnya worm ni dia serpihan dari virus autorun. Dia akan self infected kat pc ko.

Lagi hebat pulak worm ni dia ada feature yang boleh panggil "master computer" untuk buat kacau bilau kat pc ko seperti tiba-tiba komputer takde sound, network problem dan lain-lain. Walaupun ko tak pernah gunakan komputer tu sejak dion kan.

Hebatkan :)cgrock

susah2 sgt, esok tutup ja wifi tu..~X(
 
belum tahu lagi perkembangan terkini. Sama ada virus tu tak dilancarkan hari ini ataupun virus tu belum lagi di detect oleh antivirus :-?

Belum dengar berita lagi pasal virus breakout setakat ni. Mengkin pasal ramai dah kecoh dia hold dulu kot. Tapi nak bagitau sikit conficker ni adalah virus yang paling sophisticated to date. Microsoft buat tawaran suku juta dollar untuk tertangkapnya pencipta virus ni.
64.gif
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register