BTC USD 60,210.6 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Esok virus baru akan dilancarkan!

Sponsored Post

ni virus baru kaum kerabat dengan worm conficker.a/b sebelum ni. Microsoft dan beberapa antivirus company yang lain dah bagi warning pasal benda ni.

Virus baru ni ialah worm.conficker.c
112.gif
 
my Question is....lubang maneyg virus tu masuk? melalui email?...

dia masuk ikut network sama ada local network ataupun LAN. Kalau kat office tu bila satu pc dah infected, semua pc kat office tu akan kena. So, esok kalau korang nak online hati-hatilah ye. Virus yang dulu pun dekat 3 minggu baru ada patchnya. Yang baru ni tak taulah aku sebab yang ni lagi canggih
109.gif
112.gif


Cara kedua dia bleh infected melalui pendrive.
 
dia masuk ikut network sama ada local network ataupun LAN. Kalau kat office tu bila satu pc dah infected, semua pc kat office tu akan kena. So, esok kalau korang nak online hati-hatilah ye. Virus yang dulu pun dekat 3 minggu baru ada patchnya. Yang baru ni tak taulah aku sebab yang ni lagi canggih
109.gif
112.gif


Cara kedua dia bleh infected melalui pendrive.

...rase2x..la tis conficker.b dibuat secara prseorangan ata0 group...:-?
 
leasnih org tuh kompem kne tangkap..x samapi sebulam masuk tgkp..kompem fbi,microsoft amik dier keje...kebanyakan hackker cmtuh

masalahnya sampai sekarang tak tertangkap pun. Microsoft dah keluar reward $250k untuk tangkap tukang buat virus ni. Sampai sekarang tak tertangkap lagi. Dia ni lagi terer dari programmer Microsoft dan kompeni2 antivirus lain :))
113.gif
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register