BTC USD 62,644.2 Gold USD 1,745.07
Time now: Jun 1, 12:00 AM

-Awex/pakweku sayang-kongsi ayat2 cinta anda disini.

sephira

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2009
Messages
597
Reaction score
0
Points
10
memang minat dengan kete2 bunge nie yer... bagus2...:)cgrock
bukan bunga sabgat la tp yg agak cumei kata2 tu sephira suka simpan..pastu dapat plab laman web yg ada puisi2 ni..huhu..memang guling2 hepy..hahaha..wah..:eek::eek:
 
Sponsored Post

wanzue

Active+ Member
Joined
Feb 21, 2009
Messages
2,584
Reaction score
118
Points
33
bukan bunga sabgat la tp yg agak cumei kata2 tu sephira suka simpan..pastu dapat plab laman web yg ada puisi2 ni..huhu..memang guling2 hepy..hahaha..wah..:eek::eek:

mcm nie buah hati sephira mesti selalu bg kate2 cinte,setiap pagi mesti dapat satu ye.
 

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
AWEXKU SAYANG…

Saya suka sgt tengok jari-jemari awek saya...
Cantik betul…
Sungguh! Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah tau...
Tapi takut nanti jari-jemari kitorang tak boleh tolong each
other di satu hari yang giler forever depan Yang Maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betul...
Sungguh! Sebab tu saya belikan dia tudung...
Hmm, bukan sebab jeles orang lain tgk plak tau....
Tapi, sebab saya nak tgk rambut iklan pantene dia tu sampai bila2...
Takut nanti dibakar dek api neraka, di suatu hari yang giler forever...

Saya suka tgk body awek saya...
Solid betol...
Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die 'dating' dgn Kekasih die Yang Utama,
dia jaaauh lg cantik dan berseri menghadapNya.
Saya pun tumpang dapat pahala…
Peerghh!, Syoknye...

Saya sedih sgt bile tengok awek saya tak tido, tak makan, sbb rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?...
Saya pun bagi die al-Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakanNya drpd saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam2 kat saya…
"makan, minum, jaga diri, drive elok2 tau.. nanti awak sakit saye susah hati... bla bla bla bla"
katenya..
Tapi bila tengok movie sama2, burn asar maghrib gitu aje, die tak kata satu aper pun.. Hai...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya, saya memang shaayang sgt kt dia…
Nak jumper die, bersama dia, giler forever…
Yang ever punye forever…
Di dunia dan akhirat terutamanya, janji nak share heaven sama2…
Kekal bahagia, Selamanya...

Semoga kami saling mengingati, dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah, ampunkanlah kami…
Semoga kami dapat kekal bersama selamanya, di syurga nanti...


shahhhduuu sioooott... karangan ko ni nk ketogori ape ek... seloka, puisi ker sajak...:)paid
 

wanzue

Active+ Member
Joined
Feb 21, 2009
Messages
2,584
Reaction score
118
Points
33
Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?


Itu bukan Cinta, itu SUKA.


Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?


Itu bukan Cinta, itu NAFSU.


Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?


Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.


Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?


Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN


Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya?


Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.


Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?


Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.


Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?


Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.


Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?


Itu bukan Cinta, itu DUSTA.


Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?


Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.


TETAPI


Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami ... menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?


ITULAH CINTA.


Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapa dirinya?


Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?


Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?


ITULAH CINTA.


Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?


ITULAH CINTA.


Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?


ITULAH CINTA.


Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?


Yang demikian itulah namanya CINTA.


"lalu, setiap apa yang terucap, adalah sabda si pengemis cinta...

tapi kita tetap menari, menari, cuma kita yang tahu...

dan kita kemudiannya berhenti..."
 

wanzue

Active+ Member
Joined
Feb 21, 2009
Messages
2,584
Reaction score
118
Points
33
sape2 ade lg karangan atau2 ayat2 cinta meh kongsi disini.
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
wei. bagi la ayat yg buat sendiri.
 

L.O.V.E

CG Top Poster Club
Joined
Jul 9, 2007
Messages
28,931
Reaction score
6
Points
120
Bile hari ujan, cube tangkap ngan tapak tgn...dapat bape titik?
Titik ujan yg awak tangkap tue adelah jumlah rindu awak kat saya...
While titik ujan yg awak tak dapat nak tangkap tue adelah jumlah rindu saya kat awak
 

alia_angel

Super Active Member
Joined
Oct 25, 2008
Messages
5,254
Reaction score
29
Points
70
best jugak ayat2 nie smua.....
tp kalo ciplak pun xguna jugak....
wat lah ayat sdiri......
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register