Apa Pendapat Korang Tentang Status Troli Berbayar Beberapa Hari Lepas?

CG Sponsors




amrmuzakkir

Freshie
Joined
Aug 11, 2019
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
tak pernah shopping atau kat malaysia ..


mmg betul pun ..bersepah trolley kat parking ..malas sungguh nak hantar balik.. siap ada kerjaya budak kutip trolley kat parking, dpt jugak rm20-30 sehari ..tempat aku le..
perghh.rm20-30 sehari.banyak gak tu.kalau darab 30 tu mahu 600-900 gitu
 
Sponsored Post

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,936
Reaction score
219
Points
73
bnyak sedekah sbb mls nak antar troli hehe..
 

Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,605
Reaction score
136
Points
48
malaysia lain bro.....lebih pemurah dari rakyak UK bos....ambil troley tukar syilling ngan pakguard...pakguard bagi 50sen kita bg seringgit...dia nak return kita bgtau keep the change...lepas tu kita letak troley merata2...bukan takleh simpan...tapi saja nak sedekah lagi 50sen tu kat pengutip troley pulak...bila budak perempuan tu tegur kemurahan kita berbanding dengan kedekutnya si UK...mmglah kita marah...betul tak tuan?haha...
aku ada terbaca. bangla yang kumpul siling dari troili tu cecah ratus ratus jugak la.collection dia
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,277
Reaction score
366
Points
131
apa dia nk sampaikan bukan pasal malasia patut buat mcm UK tapi ayat tersirat dia dah shoping kat UK,
tapi apa yg tersirat tu x sampai bila apa yg tersurat tu xkena pada tempatnya....
carila benda lain yg xde kat malaysia baru la sampai 2 makna
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,166
Reaction score
71
Points
80
SISTEM NI PERNAH DIBUAT DKT PASARAYA CARREFOUR, X SILAP SYILING RM1...
MAKA TROLEY AGAK TERSUSUN SEDIKIT DAN ORG RAMAI DAH TERBIASA JIKA MEMBELI BELAH DI 'KARFUR'
TROLI AKAN DILETAK DITEMPAT ASAL SEMULA...
CUMANYA AKAN JADI KESUSAHAN JIKA SYILING TU TERSANGKUT DAN MENYUSAHKAN MEREKA PULA BUAT ADUAN.
 

cekmeksu11

Active Member
Joined
May 21, 2008
Messages
2,451
Reaction score
8
Points
25
adajugak pasar raya yang guna token..
lps letak trolley..simpan token...
nk p shopping blk guna token yang sama..
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,778
Reaction score
222
Points
73
UK ni antara tmpt paling bertamadun dlm dunia..dorg klu tak perlu buh coin pon aku rs akan letak balik troli tu kt tmpt sptutnya.
Tapi sygnya pompuan ni tak stdy yg malaysia da lama implemen bnd ni,tp malangnya org kita ni lebih kreatif...dikopaknya tmpt buh coin tu...jd management trpksa buat dua kerja...1-upah banggala p cr troli n susun ....2-kuar duit untuk ganti balik tmpt buh coin tu.
lama2 baik tayah pakai benda tu.

kalau pasaraya dkt dgn prumahan nak2 flat,dorg bawak balik ngn troli2 tu skli tanpa rs bersalah.g la kat kawasa2 ppr bersepah troli kat area lift ataupon tmpt sampah.cleaner2 kat flat pon dgn slumber tolak troli pasaraya...dalam tu depa buh sabun..mop dll...

jauh lg kita ngn negara maju2 lain..ngn UK ni ibarat bumi dan langit ke 7 kot.
tepuk dada tya diri sdri..last shopping guna troli..korang letak balik troli tu kt mn
 
Sponsored Post
Top
Log in Register