akaun hosting kena hack

CG Sponsors




matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
Yer..tapi macam x logik jugak sebab bila request password, link comfirmation tu akan bawa balik ke hosting dan TT akan tukar password melalui hosting..

Maksud saya disini, dia tak dapat tgk password baru TT dalam email tu melainkan dia tukar password tu melalui cara yang sama..

Kemungkinan lain mungkin dia bruteforce hosting TT..caranya gunakan gabungan seberapa banyak simbol dan aksara besar kecik untuk password TT..

Cara tu memang berkesan sebab kebanyakan dictinary bruteforce yang ada sekarang (yg biasa digunakan hackers) hanya melibatkan huruf dan number sahaja..

Lain2 penyebab saya rasa x mungkin
betul juga tu.sy gunakan gmail jd setiap kali nak buka email kena masukkan kod yg dihantar ke smartphone.2 step verification
 
Sponsored Post

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,717
Reaction score
60
Points
40
Dia dah dapat root access tu.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,902
Reaction score
1,966
Points
191
dia tk tukar password.just masuk buat kacau delete file website

cpanel?maksud awak control panel ke?
okay..

first sekali tukar password email..

n then tukar password web hosting..

jika x berjaya.. kosongkan web hosting..

pastikan tukar password yg susah2 ..

etc [email protected]#$1111*
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
okay..

first sekali tukar password email..

n then tukar password web hosting..

jika x berjaya.. kosongkan web hosting..

pastikan tukar password yg susah2 ..

etc [email protected]#$1111*
password email apa yg saudara maksudkan?password email yg disediakan oleh pihak hosting ke?atau password email sperti gmail atau yahoo?maaf sy keliru
 

jibonn

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2010
Messages
672
Reaction score
6
Points
15
password email apa yg saudara maksudkan?password email yg disediakan oleh pihak hosting ke?atau password email sperti gmail atau yahoo?maaf sy keliru
jgn nk pening2 tt,ape saje yg melibatkan password,tukar je semua kan senang:D
 

rozek

Freshie
Joined
Mar 11, 2018
Messages
24
Reaction score
1
Points
8
Nak jawab pun rasa macam tergantung.

Apapun, step yang boleh diambil:
1. Tukar password email (yang guna untuk beli)
2. Tukar password cpanel
3. Tukar password login website

Kalau berlaku lagi, tukar webhosting :p
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
tt ni reseller ke boleh beli domain baru dari control panel ?
hacker tu beli domain baru atau buat sub domain ?
webserver pakai share hosting ?
web hosting kena hack atau website tt kena hack atau domain control panel tt kena hack ?

Periksa website tt dengan tool berikut
https://geekflare.com/online-scan-website-security-vulnerabilities/
sy bukan reseller just sewa hosting kat ipage.com
hacker tu beli domain dlm akaun ipage.com sy.dia guna duit dlm mastercard yg sy set kan dlm akaun ipage sy tu
sy rasa control panel dan akaun sy kena hack.cuma hacker tu tak tukar password tp just kacau file file website sy dlm contol panel
 
Sponsored Post
Top
Log in Register