akaun hosting kena hack

Recommended Brokers


matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
assalamualaikum,

saya ada satu soalan kpd rakan-rakan dan harap dapat membantu.
saya menggunakan internet umobile yg di tethering(smartphone) dgn komputer pc sy.sy gunakan pc tersebut utk membuat website.semasa tethering seseorang telah berjaya hack ke dalam akaun hosting saya.dia telah membeli satu domain dlm akaun hosting saya tanpa kebenaran saya.sy telah meminta pihak hosting memberikan alamat ip hacker tersebut dan ternyata ip tersebut daripada syarikat telekomunaksi no1 malaysia.sy telah menukar password hosting tetapi dia tetap juga berjaya menceroboh masuk ke akaun hosting sy.saya mengesyaki jiran berdekatan kerana dia ada menggunakan wifi drpd syarikat telekomunikasi no1 malaysia itu.

soalan saya,bagaimana dia boleh menceroboh ke dalam hosting saya?adakah dia menggunakan Remote Dekstop?atau juga netbios?atau ada alat-alat dan software-software tertentu utk hack pc org lain?
saya berasa buntu.mohon bantuan rakan-rakan.terima kasih.
 
Sponsored Post

akiyamasan

Active+ Member
Joined
Mar 10, 2011
Messages
3,606
Reaction score
815
Points
71
Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,013
Reaction score
1,447
Points
191
dia tukar password hosting ?

maybe dh kne inject script dlm server ?

pkai cpanel ?
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
dia tukar password hosting ?

maybe dh kne inject script dlm server ?

pkai cpanel ?
dia tk tukar password.just masuk buat kacau delete file website

cpanel?maksud awak control panel ke?
 

matsom

Freshie
Joined
Mar 4, 2013
Messages
28
Reaction score
0
Points
3
Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
hacker tu beli domain dlm akaun sy.sy dh minta pihak hosting cancel domain tu
 

akiyamasan

Active+ Member
Joined
Mar 10, 2011
Messages
3,606
Reaction score
815
Points
71
maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
Yer..tapi macam x logik jugak sebab bila request password, link comfirmation tu akan bawa balik ke hosting dan TT akan tukar password melalui hosting..

Maksud saya disini, dia tak dapat tgk password baru TT dalam email tu melainkan dia tukar password tu melalui cara yang sama..

Kemungkinan lain mungkin dia bruteforce hosting TT..caranya gunakan gabungan seberapa banyak simbol dan aksara besar kecik untuk password TT..

Cara tu memang berkesan sebab kebanyakan dictinary bruteforce yang ada sekarang (yg biasa digunakan hackers) hanya melibatkan huruf dan number sahaja..

Lain2 penyebab saya rasa x mungkin
 

akiyamasan

Active+ Member
Joined
Mar 10, 2011
Messages
3,606
Reaction score
815
Points
71
hacker tu beli domain dlm akaun sy.sy dh minta pihak hosting cancel domain tu
La..dalam akaun personal hosting tu pun dia masuk jugak ke?~X(~X(

TT pakai hosting dari mana ni?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register