kontraktor binaan

  1. Saiful Adli

    To Sell Kontraktor Binaan Negeri Melaka

    Saya kontraktor am bangunan, rumah dan renivation dari Melaka. Salan Perkenalan Salam Ukhwah. Kepada semua yang mencari kontraktor untuk pembinaan rumah, pagar, longkang, setor, parking dan nak tambak tanah boleh hubungi saya 0178848290 untuk maklumat lanjut
  2. jodin

    Wanted Mencari peguam dan kontraktor bina rumah guna pinjaman kerajaan

    Salam warga CG, Saya sedang mencari i) peguam yang biasa buat pinjaman perumahan kerajaan untuk buat rumah di tanah sendiri. ii) kontraktor bina rumah yang ada lesen CIDB untuk buat rumah guna pinjaman perumahan kerajaan. Ada cadangan tak? kot2 ada warga CG yang pernah buat rumah atas tanah...
  3. ocean gurl80

    Wanted Mencari kontraktor utk rumah baru & minta recommendation utk company yg kerja cantik

    Mencari kontraktor utk rumah baru & minta recommendation utk company yg kerja cantik salam semua, saya akan berpindah ke rumah baru (apartment ) di seremban tahun depan.. sekarang ni dalam process mencari kontractor untuk 1) renovation bilik air 2) pasang grill 3) pasang tinted cermin...
  4. ocean gurl80

    Wanted Mencari kontraktor utk ubahsuai rumah baru

    salam semua, saya akan berpindah ke rumah baru (apartment ) di seremban tahun depan.. sekarang ni dalam process mencari kontractor untuk 1) renovation bilik air 2) pasang grill 3) pasang tinted cermin tingkap 4) pasang plaster siling 5) cat rumah saya nak mencari yang boleh pasang...
  5. abei

    Wanted Kontraktor Projek G7 150j utk Sub Total

    Salam semua.. Jika ada kontraktor G7 yg berkemampuan dan berminat utk mengambil alih projek tsbt..kerja membina bangunan diKL........ bolehlah hubungi sy ASAP..013 2663769 sy hanya tlg carikan..mewakili sorang kwn(saudara kpd ktr..)harap maklum.....:D:D tq.....:)cgrock
  6. T

    Wanted Lesen G7 CIDB

    saya cuma menolong kawan saya yg mahu beli syarikat binaan berdaftar dg CIDB G7. Jika ada pemilik yg mahu menjual syarikat binaannya, boleh hubungi saya. timoer 019-3889143
  7. kendoff

    Wanted Ada sesiapa tahu orang yg boleh buat lubang air mesin basuh?

    warga cg,nak mintak tolong sikit..getah mesin basuh saya perlu dimasukkan ke dalam lubang air di bawah tanah tp lubang air tue dh problem..so skang just salurkan ke dlm bilik air..masalahnya tak boleh buat camtu selalu sebab mesin basuh selalu tersumbat disebabkan kedudukan getah air yg agk...
  8. hafizan78

    Wanted Kontraktor Grill n Tingkap. Bdr Tasik Selatan

    Assalamualaikum, Kepada warga CG, saya ada job kecil2lan untuk pasang gril ( 4ft x4 ft)dan betulkan tingkap (macam tingkap sekolah) kat flat bandar tasek selatan. Sesiapa yang bererminat atau ada contact kontraktor harap hubungi saya 019-2435729 hafizan. Terima kasih
  9. M

    Wanted Tukang Rumah di Kelantan

    Mencari tukang rumah yg berkemahiran dan boleh buat kerja dgn baik dan teliti..Utk sesi temuduga, boleh PM utk urusan melawat tapak atau kerja2 yg telah dibuat :D:D..harga akan diberi mengikut kemahiran kerja..range harga semasa 17-23per square feet...
  10. 1305

    To Sell Kontraktor bumbung - Lightweight Steel (LWS) Truss

    Assalam, dan salam lebaran. Sebagaimana tajuk, saya merupakan salah seorang pemilik syarikat yang mengkhusus dalam pembinaan bumbung. Kami lebih menumpukan kepada pembinaan bumbung menggunakan besi ringan (lightweight steel) yang semakin meluas penggunaannya. Dengan penggunaan LWS, banyak...
  11. Sailor3869

    Wanted Mencari Kontraktor TNB and Renovation

    Salam, Saya mencari kontraktor-kontraktor yang berpengalaman dalam kerja merentang kabel voltan tinggi yang berdaftar sebagai kontraktor TNB dan Suruhanjaya Tenaga untuk berdaftar sebagai kontraktor di sebuah syarikat multinasonal. Saya juga mencari kontraktor renovation juga untuk satu...
  12. D

    Wanted Kontraktor untuk buat ubahsuai kedai

    Salam, sapa2 yg kenal dan tahu atau memang ada menjalankan perniagaan membuat ubahsuai kedai termasuk partition,display box dan seumpamanya. Boleh tak bagi sebutharga kat sini. secara menyeluruh bagaimana perkiraan harga, samada perkaki persegi ke, atau lain2 kiraan. aku nak anggaran secara...
  13. T

    Wanted Beli projek - projek perumahan / projek jalan

    Pihak kami berminat beli dan mengambil alih projek.Projek itu samaada kerajaan atau PFI.Hubungi saya . timoer 0193889143
  14. A

    Wanted Mencari kontraktor rumah

    Assalamualaikum, saya sedang mencari kontraktor/tukang untuk kerja pasang tile, piping dan wiring sikit dan mana2 yang saya rasa perlu dan dalam bajet saya untuk rumah baru saya beli ni rumah teres setingkat di shah alam. next month nak masuk rumah ni. terima kasih :)cgrock
  15. Jeb

    Wanted Kontraktor untuk renovate rumah area bandar baru bangi

    Salam, sepertima taajuk di atas, kawan insyaaallah dalam ujung taun ni nak renovate rumah. rumah semi d setingkat nak dijadikan semi d 2 tingkaat. kalau adaa kontraktor yag ade pengalaman boleh antar quotation. kalau ade kebolehan dalam ID pun lagi digalakkan. tggalkan emel tuk saya anta...
  16. scid

    Wanted Kontraktor binaan diperlukan

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, Saya memerlukan kontraktor utk pembinaan sebuah rumah di area Bagan Lalang. Sape2 yg berminat boleh lar pm atau balas disini. InsyaAllah saya akan balas secepat mungkin. Pelan dan anggaran bajet akan diberikan kpd yang berminat untuk rujukan.
  17. M

    To Sell Mencari Kontraktor Renovation Rumah @@@ Skudai, JB

    Salam semua... Saya ni silent reader kat CG ni... Dah lama dah... Dulu dah register, tapi dah xingat dah username and email yang digunakan... Alkisahnya... Saya ada plan nak extend rumah saya dekat area SKUDAI JOHOR... Currently single storey corner lot... So saya nak extend kat bahagian tepi...
  18. D

    Wanted Tolong rekomen..nak buat renovation, umah baru beli

    ada siapa2 warga CG dok area rawang, penah renovation umah baru, aku baru beli umah teres 24X75, pastu nak laa buat plaster syiling, table talk..leh rekomen tempat atau org yg leh buat dgn kemas, dah harga paling terbaik..hehhehe...murah lerr...:D
  19. A

    Wanted Kontraktor kerja pemasangan mozek - harga borong

    Lokasi : Jln. Kebun Teh, J.B Bangunan : kondominium 12 tingkat x 2 blok. Setinggat 12,000 kaki persegi. Kerja : Mozek. Dah siap render.tinggal pasang mozek sahaja. Jenis mozek : Ruang tamu 2x2. Tandas 1x1. Harga : RM1.50 sekaki persegi. Nota kaki : Yang pakar sahaja diperlukan. Ujian akan...
Top
Log in Register