BTC USD 20,707.0 Gold USD 1,825.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Kontraktor bumbung - Lightweight Steel (LWS) Truss

1305

Super Active Member
Messages
9,731
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
136
Points
73
Assalam, dan salam lebaran.

Sebagaimana tajuk, saya merupakan salah seorang pemilik syarikat yang mengkhusus dalam pembinaan bumbung. Kami lebih menumpukan kepada pembinaan bumbung menggunakan besi ringan (lightweight steel) yang semakin meluas penggunaannya.

Dengan penggunaan LWS, banyak kelebihan yang akan diperolehi oleh pemilik bangunan, antaranya;

1. Kualiti yang terjamin.
Besi sure lurus
Saiz sama

2. Anai-anai tak minat nak gigit
Mau sakit gigi anai2 kalau nak kunyah besi tu

3. Kurang bahan terbuang.
Jimat kepada tuan rumah... kalau guna kayu, mau selori besar sisa dia.

4. Tahan kepanasan.
Takat tahan kepanasan api dan cuaca tinggi, lebih dari kayu.

5. Cepat
Sebab besi ni ringan, mudah buat kerja.. buat atas tanah, dah siap baru naikkan atas roof beam.

contoh bumbung yang kami dah siapkan;

penerangan gambar,


1 : gambar sebelum bumbung dipasang.
2 : semasa pemasangan
3 : tadaaa... siap


penerangan projek;

banglo 3 tingkat
kota damansara
bumbung guna clip lock metal deck, x guna skru utk pasang metal deck. kurang risiko bocor.
owner belikan 9 layer insulation, sejuk gila umah tu.
 

Attachments

  • 2012-06-12 14.34.54.jpg
    2012-06-12 14.34.54.jpg
    606.6 KB · Views: 873
  • 2012-07-24 15.31.59.jpg
    2012-07-24 15.31.59.jpg
    409.5 KB · Views: 995
  • 2012-08-03 12.39.52.jpg
    2012-08-03 12.39.52.jpg
    314.5 KB · Views: 867
Last edited:
Sponsored Post

1305

Super Active Member
Messages
9,731
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
136
Points
73
Yang ni pulak, Pizza Hut dan KFC di extreme park, seksyen 13, shah alam.

ganti bumbung dan kuatkan struktur bumbung.

Burger King kat belakang tu pernah terbakar, jadi kesannya pada KFC dan Pizza Hut, bumbung asyik bocor.
Haba menyebabkan metal deck jadi beralun.

kerja2 bermula dgn membuka metal deck yang lama, tambah besi c-channel sebagai rafter dan pasang metal deck baru dari jenis clip lock.. insya Allah x bocor dalam 10 tahun, kalau x ada yang suka hati buat parti kat atas tu.

penerangan gambar;

1. bumbung baru
2. proses mengangkat metal deck ke atas bangunan
3. bumbung asal
4. kesan haba panas pada struktur bumbung.
 

Attachments

  • 2012-10-05 11.33.32.jpg
    2012-10-05 11.33.32.jpg
    617 KB · Views: 504
  • 2012-10-05 15.05.05.jpg
    2012-10-05 15.05.05.jpg
    408.1 KB · Views: 492
  • crane 433.jpg
    crane 433.jpg
    64 KB · Views: 487
  • 2013-01-11 15.54.51.jpg
    2013-01-11 15.54.51.jpg
    410.2 KB · Views: 514

1305

Super Active Member
Messages
9,731
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
136
Points
73
yang ni contoh shop drawing..

bukan main buat je ya..

ada analisis struktur n eng endorsment (optional) ...
 

Attachments

  • DPH-0849L-F-PLAN.pdf
    92.9 KB · Views: 473
  • DPH-0849T-F-T1.pdf
    30.3 KB · Views: 192
  • DPH-0849T-F-T6.pdf
    27.3 KB · Views: 164
  • DPH-0849T-F-T12.pdf
    27.3 KB · Views: 188

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,481
Paid Membership
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,481
Reaction score
412
Points
136
Bro. Kalau just nk buat store guna roof deck.
Boleh ke guna LWS ni utk buat bumbung?

Anggaran saiz store 40kaki x 80kaki
 

hartanah_tender

Active Member
Messages
1,248
Joined
Dec 8, 2012
Messages
1,248
Reaction score
15
Points
25
kerja-kerja pasang bumbung lagi cepat dan mudah guna sistem ni berbanding kaedah lama guna kayu
 

bintang4

Super Active Member
Messages
8,528
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
TT, kawasan liputan Klang valley aje atau satu M'sia?
 

1305

Super Active Member
Messages
9,731
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
136
Points
73
Bro. Kalau just nk buat store guna roof deck.
Boleh ke guna LWS ni utk buat bumbung?

Anggaran saiz store 40kaki x 80kaki

boleh je..

40' tu ada tiang tengah pada 20' tak?
atau 40' terus.


kerja-kerja pasang bumbung lagi cepat dan mudah guna sistem ni berbanding kaedah lama guna kayu

betul tu

TT, kawasan liputan Klang valley aje atau satu M'sia?

satu semenanjung..
kos transport akan dimasukkan dalam sebutharga.
 

1305

Super Active Member
Messages
9,731
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
136
Points
73
besi true core dari lysight..

kalau ada yg claim true core dr company lain, mmg kencing la tu..
 

Attachments

  • 2012-07-12 12.59.09.jpg
    2012-07-12 12.59.09.jpg
    522.9 KB · Views: 422
  • 2012-07-12 12.58.00.jpg
    2012-07-12 12.58.00.jpg
    417 KB · Views: 330

Jeb

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,505
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
Mcm xcun je. Ke ade design lain? Aku pun nak tukar bumbung nih?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register