Wanted Mencari kontraktor utk ubahsuai rumah baru

CG Sponsors




ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
9
Points
65
salam semua,

saya akan berpindah ke rumah baru (apartment ) di seremban tahun depan..

sekarang ni dalam process mencari kontractor untuk




1) renovation bilik air

2) pasang grill

3) pasang tinted cermin tingkap

4) pasang plaster siling


5) cat rumah



saya nak mencari yang boleh pasang dgn kemas cantik dgn harga yang berpatutan. jangan mahal sangat.


mintak tolong kepada sesiapa yg pernah deal dgn kontactor yang elok boleh bg suggestion tak

dan juga if ada sesapa kat sini yang buat kerja kerja di atas, mintak reply kat thread saya di sini.


tq semua


detail umah:-


apartment tingkat 1 (ada lif)

lokasi: sikamat seremban (5km dari seremban)

di jangka pindah: tahun depan bulan feb



:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

Deen27

Active+ Member
Joined
Jan 25, 2012
Messages
2,979
Reaction score
84
Points
45
salam semua,

saya akan berpindah ke rumah baru (apartment ) di seremban tahun depan..

sekarang ni dalam process mencari kontractor untuk




1) renovation bilik air

2) pasang grill

3) pasang tinted cermin tingkap

4) pasang plaster siling


5) cat rumah



saya nak mencari yang boleh pasang dgn kemas cantik dgn harga yang berpatutan. jangan mahal sangat.


mintak tolong kepada sesiapa yg pernah deal dgn kontactor yang elok boleh bg suggestion tak

dan juga if ada sesapa kat sini yang buat kerja kerja di atas, mintak reply kat thread saya di sini.


tq semua


detail umah:-


apartment tingkat 1 (ada lif)

lokasi: sikamat seremban (5km dari seremban)

di jangka pindah: tahun depan bulan feb



:)cgrock:)cgrock:)cgrock
Assalam.. saya de kenalan kontraktor.finishing kerja ok la. Cer pm saya bagi contact no.. nnt saya inform kat dia
 

Ibn Raffar

Super Active Member
Joined
May 19, 2011
Messages
7,002
Reaction score
369
Points
81
Pasang grill je kalau nak try hasil kerja tangan ambe boleh lah. buat part time je. Harga adik beradik, design biasa2 je mampu buat. Ambe bukan kontraktor, lokasi klang.
 

ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
9
Points
65
Pasang grill je kalau nak try hasil kerja tangan ambe boleh lah. buat part time je. Harga adik beradik, design biasa2 je mampu buat. Ambe bukan kontraktor, lokasi klang.
ok,,bukan kontractor pun tkpe,,yg penting tahu buat

tuan ada contoh contoh grill tk yg tuan bernah buat beserta harga?

seremban boleh turun ke?
 

naning

Active+ Member
Joined
Mar 3, 2013
Messages
4,149
Reaction score
433
Points
41
Nasihat aku elok lihat dulu hasil kerja kontraktor tu. Kalau rumah tu kawasan rumah baru buka lagi senang. Pi tengok rumah lain yang dah siap atau tengah buat renovation. Kalau hasil kerja kontraktor tu ok pi mintak no phone kontraktor tu. Jangan sesekali ambil kontraktor tanpa pernah tengok hasil kerja nya. Sakit kepala nanti.
 

ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
9
Points
65
Nasihat aku elok lihat dulu hasil kerja kontraktor tu. Kalau rumah tu kawasan rumah baru buka lagi senang. Pi tengok rumah lain yang dah siap atau tengah buat renovation. Kalau hasil kerja kontraktor tu ok pi mintak no phone kontraktor tu. Jangan sesekali ambil kontraktor tanpa pernah tengok hasil kerja nya. Sakit kepala nanti.
btl gk tu tuan..ok ,,tq Atas pandangan tuan :):)cgrock:)cgrock
 

Ibn Raffar

Super Active Member
Joined
May 19, 2011
Messages
7,002
Reaction score
369
Points
81
ok,,bukan kontractor pun tkpe,,yg penting tahu buat

tuan ada contoh contoh grill tk yg tuan bernah buat beserta harga?

seremban boleh turun ke?
Tiada gambar. Harga kira harga barang darab persen je. Boleh, tapi tuan cari yang dekat dulu lah ye. Sebab transpot kira lain harga, kawan punya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register