ikan

  1. Muhamad Tajuddin

    To Sell IKAN SEGAR DAN HASIL LAUT SEGAR DARI JETI PULAU PANGKOR

    Pulau Pangkor di limpahi dengan kekayaan hasil laut kerana mempunyai pelbagai jenis terumbu karang dan menjadi tempat perlindungan kepada pelbagai jenis spesies hidupan marin. Disebabkan ini, ikan-ikan banyak bertumpu dan berkumpul di kawasan kepulauan Pangkor serta membiak dengan banyak. Hasil...
  2. dukejebat

    Ternak Ikan Laut

    Salam Ahli CG, Minta pendapat sikit kat mana kita boleh dapat info-info pasal business ternak ikan laut? Contohnya macam teknologi terkini, kursus, geran/pinjaman dan prospek perniagaan? Macam kurang jer info pasal biz nie di Malaysia. Memang tak ramai orang buat ker especially yang guna high...
  3. D

    To Sell Pembekal Ikan Bilis dari Kuala Perlis

    Dengmaliwan Enterprise merupakan pembekal Ikan Bilis di Kuala Perlis. Jenis dan Gred Ikan Bilis seperti berikut (per kg): 1. Ikan Bilis Belah (Gred A) - RM 19 /kg 2. Ikan Bilis Bulat (Gred A) - RM 18 /kg 3. Ikan Bilis Bulat (Gred B) - RM 16 /kg 4. Ikan Bilis Kecil (Gred B) - RM 30 /kg...
  4. edy639

    Wanted Pembekal Ikan Haruan & Puyu Hidup

    salam semua Saya memerlukan bekalan ikan haruan & puyu HIDUP Lokasi: Sekitar Melaka [Luar kawasan boleh bincang] Syarat: Boleh bekal secara mingguan:- 1. Puyu siam = 500kg [berat min. 150gm/ekor] 2. Haruan = 500kg [berat min. 500gm/ekor] Tolong hubungi En. Abdul: 013-7850989 :) p/s- TT...
  5. pahlawankota

    To Sell Ikan pekasam dan ikan salai

    assalamualaikum kenkawan CG.. nak tanya sikit..ramai tak yang suka makan ikan pekasam dan ikan salai??.. sebab cadang nak buat dan jual ikan pekasam dan ikan salai bulan depan..sekarang ada gak buat,,tapi jual kat kengkawan tempat keje je..sambutan ok..tu yang cadang nak buat banyak lak...
  6. paklah^sti

    Wanted Pembekal benih haruan

    Saya mencari pembekal benih haruan di sekitar selangor....boleh pm saya detail...tq cg:)cgrock
  7. aspural

    Wanted Ikan toman harimau

    sapa ada jual toman harimau colour kehijjuan lebih kurang camni x kire kecik atau besar.. den cari nak bela.. pm den best price
  8. S

    To Sell Pembeli/Pemborong Ikan Tilapia Dicari (Johor)

    Mencari pembeli atau pemborong ikan tilapia. Kolam kami ada di Segamat Johor. Harga boleh dirunding dan tempahan siap dalam seminggu maksima. Harga ikan mengikut berat 350g - 500g = RM10.00 501g - 600g = RM10.50 601g - 700g = RM11.00 701g - 800g = RM11.50 801g - 900g = RM12.00 901g - 1000g =...
  9. L

    Wanted Ikan Tembakul/Belacak

    Saya ingin mencari pembekal atau peternak ikan tembakul/belacak, sekiranya berminat boleh hubungi saya [email protected]
  10. B

    To Sell Membekal Ikan Talapia, Ikan Keli, Ikan Puyu, Belut

    Salam 1 Malaysia, Saya ada membekalkan ikan talapia, ikan keli, ikan puyu, belut area Lembah Klang. Penghantaran percuma. Kepada sesiapa yang ingin membeli, memborong atau ingin memulakan perniagaan, sila hubungi Senawi: 0197527110 atau email ke [email protected] Sebarang pertanyaan dan...
  11. AmzarUmar

    Wanted Ikan air tawar saiz besar2 area Kelantan & Terengganu

    salam ramadhan...:D saya dgn ini ingin mengumumkan sedang mencari ikan-ikan air tawar (keli,patin,rohu,pacu,tongsan,siakap) yg bersaiz besar2 sekurang2 nya 2kg keatas. hanya area kelate @ tganu, kecuali kalau yg jauh2 tu blh mari hntar...:"> kalau kena dgn harganya, saya mau angkut ikan2...
  12. ezul82

    Wanted Ikan laut segar

    kat malaysia, mana port nak beli ikan segar2 dgn qty yg byk & harga paling murah?
  13. L

    To Sell Menjual dan Membekal Ikan talapia Merah

    salam semua..saya ada menjual ikan talapia Merah yang saya ternak sendiri..bersih dan halal..untuk pengusaha restoran, kedai2 makan, peniaga pasar malam atau isi rumah yang berminat bagi Kawasan n9 dan melaka.blh hubungi / sms saya NAZLI 014-6427615.:D:D
  14. R

    Wanted Pembekal/pengusaha ikan pekasam area Kedah

    Salam... Saya ingin mencari pembekal/pengusaha ikan pekasam di area Kedah. Sesiapa yang ada maklumat sila hubungi saya di talian 09-7430795 atau emel ke [email protected] Tq.
  15. T

    To Sell Pembekal ikan air tawar & farming contract

    Kami merupakan penternak & pembekal kepada pelbagai jenis ikan air tawar. Kaedah yang digunakan adalah sistem sangkar. Lokasi ternakan kami adalah di tebing sungai pahang di daerah TEMERLOH. Beroperasi dan berpusat di KUALA LUMPUR. Kami amat mengalu-alukan agen yang berminat untuk memasarkan...
  16. japoniser

    Wanted Mencari pembekal ikan kering sepat sekitar selangor

    salam, aku mencari pembekal ikan sepat kering.nak beli pukal atau boleh jv untuk bisnes.leh cntc 0147318271
  17. diez10

    Wanted Pembekal Ikan Puyu, Keli & Sepat 25kg/seminggu

    Salam,sape2 leh bekal 3jenis ikan ni dalam 25-50kg smggu area kelantan.(Machang,Tnh Merah,Kok Lanas) pm aku.Harge murah aku angkat.
  18. krusader

    To Sell Haruan dan puyu/betuk

    Salam warga CG, khususnya rakyat sekitar negeri Melaka, diatas hobi yg sukar dikikis dari diri saya, iaitu memancing di sekitar sawah2 sekitar negeri Melaka, saya menawarkan untuk menjual tangkapan saya sepanjang aktiviti memancing... 1) Haruan : rm20/kg (stok terhad) saiz-besar lebih kurang 3...
  19. azriusre

    To Sell Ikan Arowana Untuk DiJual

    Saya ada member tengah cari buyer untuk beli ikan Arowana. Dia ada lebih kurang 60 ekor untuk dijual, Berminat boleh call saya 019-2899277
  20. JAYPB

    Wanted Ikan arowana/kelisa

    Ada org nak beli..high back atau gold harga boleh nego..tapi kena byk sikit le..
Top
Log in Register