BTC USD 49,003.0 Gold USD 1,784.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[WTA] BR loan.. floating rate... mksd KAP??

bai89

Fun Poster
Joined
Aug 26, 2009
Messages
172
Reaction score
0
Points
10
assalamualaikum.. salam sejahtera...

saya ada ziarah website BR... ni link dia..
http://www.bankrakyat.com.my/web/guest/aslah

tertarik dgn flating rate tu ssb rendah.. below 3%..

plan nak buat loan 15k dn tmph byrn slma 3 tahu...

so, nak tnyk bberapa soklan...

1. mksd KAP 2 apa??

2. dia pnya apungan ni berlegar dlm 2.xx% shja?? ataw ada potensi akan naik smpi ke 3%%?? ataw smpi ke 4%%???

3. yg ada experince amek produk floating dari BR ni mohon share pnglmn anda...
 
Sponsored Post

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,702
Reaction score
2,061
Points
186
assalamualaikum.. salam sejahtera...

saya ada ziarah website BR... ni link dia..
http://www.bankrakyat.com.my/web/guest/aslah

tertarik dgn flating rate tu ssb rendah.. below 3%..

plan nak buat loan 15k dn tmph byrn slma 3 tahu...

so, nak tnyk bberapa soklan...

1. mksd KAP 2 apa??

2. dia pnya apungan ni berlegar dlm 2.xx% shja?? ataw ada potensi akan naik smpi ke 3%%?? ataw smpi ke 4%%???

3. yg ada experince amek produk floating dari BR ni mohon share pnglmn anda...
KAP tu BLR tuan..
base lending rate..
kadar pembiayaan asas..
kalau BLR naik rate interest pun naik..
sekarang BLR pada takat 6.6%..
 

Gyx

Freshie
Joined
Sep 9, 2013
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
KAP tu BLR tuan..
base lending rate..
kadar pembiayaan asas..
kalau BLR naik rate interest pun naik..
sekarang BLR pada takat 6.6%..

Skang ni bank islam n bank rakyat je yg buat mcm ni kan?ke ada bank lain? antara floating rate n flat rate mana yang lebih baik tuan alphaOne?
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
Skang ni bank islam n bank rakyat je yg buat mcm ni kan?ke ada bank lain? antara floating rate n flat rate mana yang lebih baik tuan alphaOne?

Depend....ada pro n kontra...floating pun ok fixed pun ok...cuma klu BLR naik...floating rate akan terjejas...tp tidak pd fixed @ flat rate...
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,702
Reaction score
2,061
Points
186
Skang ni bank islam n bank rakyat je yg buat mcm ni kan?ke ada bank lain? antara floating rate n flat rate mana yang lebih baik tuan alphaOne?
floating rate la lbh baik..
 

mzak

Legendary Member
Joined
Nov 3, 2009
Messages
15,880
Reaction score
152
Points
128
Better flat rate...

floating rate pun ok...
 

wonderwoman

Freshie
Joined
Mar 24, 2014
Messages
19
Reaction score
0
Points
3
nak tau ar... bezaan dengan BR dan BLR...sekarang zeti bukan kata tak mau BLR ke? semua nak BR... okie ke? loan rumah i yang sudah beli akan lebih mahal ke?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register