BTC USD 60,900.3 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Appeal loan kereta boleh lulus ke?

Lalisa

Freshie
Joined
Sep 17, 2021
Messages
9
Reaction score
2
Points
8
Hi gais. Aku nak tanya ni.. aku ada apply loan kereta baru. Lepas tu banker call aku untuk minta supporting document untuk buat rayuan sebab loan aku reject. Ada peluang ke tak rayuan tu di luluskan? Berapa lama nak tunggu ? Siapa ada pengalaman. So far bank dengan SA ni je bersungguh nak bantu aku. Sebab aku dah try SA lain tak lepas. Padahal aku tak ada komitmen. Cuma guarantor nama husb aku, husb aku ada loan rumah. Rumah tu pulak kami sewakan. So tu jadi supporting doc aku lah..

aku risau lah .. takkan tak boleh lepas kot.. 🥲🥲🥲🥲

Update: i dah lulus !! Yayyy ~ tq lah semua pendapat yg bikin i redho tak lepas hahahah. Sampai i kata kat banker takpela i redho kalau tak lepas. Rezeki tak salah alamat yer tak? 😛😛😛

nama i clean, dulu ada asb tapi dah terminate. Motor cash. Kereta pula sambung bayar dah lama settle. so memang takde rekod. Apa i buat, cantikkan bank statement. Tenancy agreement as supporting. Sewa rumah ada profit lepas bayar loan rumah tu dan lebih masuk savings. Savings masuk asb. Semua ni attachment i kpd bank masa appeal tu. Alhamdulillah, lepas. Hrp dpt membantu sape2 yg struggle mcm i. Masa beli rumah dulu lagi susah sebab nama laki bini clean 😂 time tu fikir dah salah ke takde hutang ? Lama2 dah faham, so prepare dari awal. Selamat membayar hutang pulak ni 🤣🤣🤣
 
Last edited:
Sponsored Post

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
32,210
Reaction score
4,197
Points
236
kalau ada kerja tetap, dah tempoh lama berkerja, gaji stabil, xder masalah .. apa kata masuk mana2 MLM, jadi huband pakai GTR dan kamu pula pakai Mustang .. boleh jadi Supercar Family ..

pfffffttt ..
 

yussv

Active Member
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Oct 18, 2008
Messages
2,459
Reaction score
424
Points
51
Hi gais. Aku nak tanya ni.. aku ada apply loan kereta baru. Lepas tu banker call aku untuk minta supporting document untuk buat rayuan sebab loan aku reject. Ada peluang ke tak rayuan tu di luluskan? Berapa lama nak tunggu ? Siapa ada pengalaman. So far bank dengan SA ni je bersungguh nak bantu aku. Sebab aku dah try SA lain tak lepas. Padahal aku tak ada komitmen. Cuma gtr nama husb aku, husb aku ada loan rumah. Rumah tu pulak kami sewakan. So tu jadi supporting doc aku lah..

aku risau lah .. takkan tak boleh lepas kot.. 🥲🥲🥲🥲
Bnyk je kes yg appeal loan bole lepas.. submit dulu doc tu.. sbb setiap bank ade rating dia.. x lepas bnyk sbb..mgkinn xde komitmen pun bole jd sbb knp xlepas..
 

Lalisa

Freshie
Joined
Sep 17, 2021
Messages
9
Reaction score
2
Points
8
kalau ada kerja tetap, dah tempoh lama berkerja, gaji stabil, xder masalah .. apa kata masuk mana2 MLM, jadi huband pakai GTR dan kamu pula pakai Mustang .. boleh jadi Supercar Family ..

pfffffttt ..
Amboi tacod ah komen ni hahahaah... gaji stabil tapi tu la ade sebulan sy x carum epf sbb sy req kt bos nk full gaji. 😅 tapi bende tu sy bgthu jujur je kt banker. Hmm gaji masuk on time, caruman pon tetiap bulan carum cuma sekali tu jela. Hm.. haihh
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
16,937
Reaction score
6,523
Points
321
Jual GTR beli 2 biji kereta cash..

Pls fikir luar kotak..
 

Lalisa

Freshie
Joined
Sep 17, 2021
Messages
9
Reaction score
2
Points
8
Bnyk je kes yg appeal loan bole lepas.. submit dulu doc tu.. sbb setiap bank ade rating dia.. x lepas bnyk sbb..mgkinn xde komitmen pun bole jd sbb knp xlepas..
Yeke? Sebab sy first time mcm ni. Sblm ni ada apply usecar tp 75% je lepas. Mcm x berbaloi lak nk bayar tggi2 dp. Tu sy apply kete baru. Kurang2 nak byr depo tggi tu berbaloi gak lah .. 🥲 hrp lepas lah memang nk sgt kereta ni..
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
32,210
Reaction score
4,197
Points
236
Amboi tacod ah komen ni hahahaah... gaji stabil tapi tu la ade sebulan sy x carum epf sbb sy req kt bos nk full gaji. 😅 tapi bende tu sy bgthu jujur je kt banker. Hmm gaji masuk on time, caruman pon tetiap bulan carum cuma sekali tu jela. Hm.. haihh

xder masalah EPF 1 bulan tu, mesti ada isu lain .. tanya apa dokumen sokongan dia nak, pasti akan bagi tau .. senang je settle kan isu macam ni ..

"TANYA"
 

Lalisa

Freshie
Joined
Sep 17, 2021
Messages
9
Reaction score
2
Points
8
xder masalah EPF 1 bulan tu, mesti ada isu lain .. tanya apa dokumen sokongan dia nak, pasti akan bagi tau .. senang je settle kan isu macam ni ..

"TANYA"
Yela sbb tu sy bg rekod duit sewa masuk. Tp soalannye boleh lulus ke kalau appeal loan rejected ni? Itu yg membimbangkan sy... 🥲🥲
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,317
Reaction score
296
Points
91
paling besar kat sini komitmen takda rasanya.
gaji 5k pun takde komitmen kebanyakkan bank akan rejek
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register