Waspada Dengan Teknik Penipuan Melalui Panggilan Telefon!

CG Sponsors




seiful_v2000

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2011
Messages
259
Reaction score
0
Points
10
kn hati-hati sekarang ramai penipu di Malaysia ni...mcm2 cara nak menipu dieorg nih...
 
Sponsored Post

DJayAftermath

Fun Poster
Joined
Jan 28, 2013
Messages
640
Reaction score
0
Points
10
Betul cara baru.dulu menyamar pihak tm laa bank laa.konon kita dapat reward pastu pelanggan terpilih...last cite bab insurance..pastu baru mintak kad number..
Sebenarnya puak dah beli data sulit kita dr pihak dalam..bila ada info lengkap baru dia call..
btol bro, yg no 3 digit blakang tu sbenarnye depa mmg dh ada...cme bile kita bagi tu kire mcm polisi ntuk depa kata kite yg nk..jd kalo kita dpt tangkap depa pn, naek court(kalo dpt la) pn x jd ape..sbb kita yg bg..
 

egg_toast

Fun Poster
Joined
Dec 16, 2009
Messages
966
Reaction score
0
Points
10
sebelum diorg cakap banyak aku terus letak phone..:D
 

selising

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2009
Messages
396
Reaction score
2
Points
15
pernah juga terima call cam ni..no tak naik...
layan jap..bila minta banyak maklumat pasal kad, aku tak bagi...benggang caller last kata nak blok kad sebab x bg kerjasama...aku kata blok ler....
pi semak kat bank ok je kad tu...
beringat-ingat ler.....:):):):)
 

8itis9

Active Member
Joined
Sep 9, 2013
Messages
2,172
Reaction score
11
Points
30
sunlife (avira cimb), dulu call ja nak luluskan insurans. skrg ni buat surat fax pun kemain lambat nak tutup.
part nak ambik duit org boleh ja call. kalau nak batal, "tak leh call la encik. kena buat surat".

:mad:
 

serimuka

Junior Member
Joined
Aug 14, 2013
Messages
71
Reaction score
0
Points
6
cilake btol...bru kena td..... dia pnya ckp & bhasa mmg fuhhhh......aku igt betol... last2 scam..... duit 2 diorg tarik bln2 ke weh?
 

pazil

Super Active Member
Joined
Mar 5, 2006
Messages
5,011
Reaction score
6
Points
65
baru tadi terima call dari +44 (UK)
ingatkan ada orang UK nak daftar sebagai dealer topup
mujur tak terus jawab.

rujuk sini PHONE SCAM
Awas geng! :(scam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register