Waspada Dengan Teknik Penipuan Melalui Panggilan Telefon!

CG Sponsors




stop loss

Active+ Member
Joined
Apr 18, 2012
Messages
3,134
Reaction score
1
Points
25
aku pernah keja di supermarket xxxx..
mereka buat peraduan dan cabutan bertuah..
pelanggan isi borang.. ada berjuta borang mereka dpt..
di sini mereka kumpul database kita..
Ada team key in semua data dalam borang peraduan.. nama,alamat,no kp, no hp..
ada team merge data kad kredit/kad debit yg diperolehi dr pembelian kita di situ..
dah lengkap.. ada team buat call sama macam kes TT..
tinggal nak dptkan no belakang kad saja..
yg jenis melayan/senang kena goreng mereka akan tanda utk dijual no hp kita pd agen yg seumpama dengannya.. ha haaaaa..
 
Sponsored Post

huzz91

Fun Poster
Joined
Oct 31, 2013
Messages
564
Reaction score
0
Points
10
Aku bagi je..
Complete semua, dgn alamat rumah bagai...
Dgn syarat, aku mintak dia pos polisi dulu..
Dia agreed nk hantar polisi, aku pn bagi semua tu..
Hehehhehe.., yg dia x tau, aku tinggal RM1.15 je dlm akaun maybank tu..
Aku mmg nk close akaun tu.hhehehehehhheh...,

3 hr lps tu, aku dpt polisi isuran tu.., aku x bukak pn .. terus campak dlm tong sampah...
Hahhahaha....
samo mcm aku.. bank tingal wape ingit je.. pastu dia ada kal aku blek.. ku wat dek ja.. haha.. padan muka dia.. :eek:
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
sama taktik yang saya kena.cara utuk berkesan bila dia tanya no kad tu kalau dia minta no belakang bagitahu dia balik..sekarang ni sape nak sahkan saya ke awak?kalau dia betul nak sahkan bagi dia baca full.ic pun sama bukan kita yang perlu baca
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
Benda2 camni,terus letak je call
 

neutral03

Fun Poster
Joined
Mar 25, 2012
Messages
259
Reaction score
0
Points
10
kawan saya dh kena dh diorang ckp orang bank..tapi kantoi sebab dia guna bahasa baku mcm orang seberang pun ada..
 

zaralove

Super Active Member
Joined
Aug 27, 2009
Messages
7,558
Reaction score
330
Points
81
aku sekarang ni...kalau ada no telefon nombor bermula ngn 03...memang dah malas nak angkat..asyik insuran tak abis2
 

bounty_hunter

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
2,603
Reaction score
1
Points
25
Bank x kan minta maklumat peribadi kalau dia yg call kita...
Kalau kita yg call dia, mmng dia akn tanya maklumat peribadi untuk pengesahan...
Tapi, kalau dh minta 3 digit no kt belakang tu...
Terang2 sgt la tipu nya...
No ahli la konon...
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

Inshallah.

Bank takkan call kita untuk mintak maklumat...email apatah lagi.

Hati2lah semua.
 

danzig_08

Active+ Member
Joined
Dec 13, 2006
Messages
2,612
Reaction score
4
Points
30
jgn marahkan depa yg call
depa tu keje makan komisen jer
ape yg aku biasa buat
aku akan tanya direct diorg nk jual ape
pastu terus ckp xberminat.. aku ckp jgn buang masa merayu sbb aku tetap xberminat.. terus die letak
cara kedua cakap jer credit card semua dah terminate.. die senyap terus letak
sbb bukan die tau pun CC kita aktif ke x
 
Sponsored Post
Top
Log in Register