Biggie
Passed Away - Al Fatihah

- Messages
- 14,648
- Joined
- Aug 31, 2008
- Messages
- 14,648
- Reaction score
- 79
- Points
- 120
yg dpt tu beh...yg doklih tu rebeh...![]()
aku pun tergolong dalam yang doklih la ni...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

yg dpt tu beh...yg doklih tu rebeh...![]()

ada ubi ada batas ayamod...tunggu jele pembalasan! ~X(~X(~X(

aku dok rajin bulih pom... serasa aku... start pada mula2 sejarah pembagian duit ehsan... dok pernoh aku mkn duit ehsan nim...
bukan la mengharap sgt... tp.. kurang la sket beban waseang... kalu dpt pitih nim... :-?
pasnih.. kalu ade borang tubik.. aku nok photostape banyok.. borang wang ehsan pun dekut nok wie awok2 ni... nok kene ade kad pgnalan la... mende la...mad:
cuoh minyok...cucuh api ni kammmmmmmmmmmmm!!!~X(~X(

tu ar...bukan kite mitok die jadi cacat je ke ape..tapi harap perangai tu beruboh...biar sedor sket...biar Allah s.w.t buke sket pintu hati tu.....![]()

Pendapatan kurang RM1,500 layak dapat dana khas Hari Raya
KUALA TERENGGANU: Rakyat Terengganu yang berpendapatan RM1,500 ke bawah sebulan layak menerima Dana Khas Hari Raya tahun ini, kata Menteri Besar, Datuk Ahmad Said.
Beliau berkata ini berikutan kerajaan negeri menetapkan syarat baru untuk penerima dana itu dengan menaikkan jumlah pendapatan mereka yang layak berbanding RM1,200 sebulan sebelum ini.
“Syarat baru kelayakan itu dibuat berdasarkan keadaan semasa kerana rakyat kini dibebani kenaikan harga barangan keperluan,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini, hari ini.
Beliau berkata borang permohonan akan dikeluarkan akhir bulan ini melalui Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dan pembayaran akan dibuat pada bulan puasa.
Ahmad berkata penerima bantuan itu terdiri daripada remaja dan warga emas, yang masing-masing menerima RM200 seorang manakala RM300 bagi setiap ketua keluarga.
“Bagi keluarga yang mempunyai anak lebih daripada lima orang, mereka layak menerima bantuan sebanyak RM400,” katanya.
Semasa mengisi borang permohonan, beliau berkata pemohon hendaklah menyertakan slip gaji dan bagi yang bekerja sendiri, mereka perlu mengisi borang akuan bersumpah dengan mengistiharkan pendapatan mereka kurang daripada RM1,500 sebulan.
Beliau berkata dengan syarat baru itu, kerajaan dianggar akan membelanjakan RM50 juta berbanding RM44 juta, sebelum ini. - Bernama
