viva atau kancil

Recommended Brokers


fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,707
Reaction score
95
Points
30
assalamualaikum warga cg.

antara viva dengan kancil mana lagi berbaloi amik? sekarang ni dalam process cari, compare mana yang bagus.

budget dalam 10k+/-. kelisa boleh dapat ke harga macam tu? sebab pernah tengok sebelum ni harga kelisa, liat jugak nak turun harga kereta ni.

tujuan beli kereta untuk kegunaan berulang alik dari pd ke shah alam, seminggu sekali. dan pd ke melaka sebulan sekali.

kalau area melaka ni ade info pasal kedai used car yang ok boleh cakap trusted, bagitau je kat komen.

plan sabtu ni nak pergi tengok. dan kalau ada tips nak share pasal beli kereta used car ni amat dialukan. TQ
 
Last edited:
Sponsored Post

opin

Active+ Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
2,581
Reaction score
63
Points
30
nape x ambil baru tt, proton dah murah, axia pun murah. x pening nak repair.

pissss, kelisa awesome walau model lama. body berat.
kancil caburater.
viva injection.
viva lah kalau x ada pilihan. laju wooo.
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,707
Reaction score
95
Points
30
nape x ambil baru tt, proton dah murah, axia pun murah. x pening nak repair.

pissss, kelisa awesome walau model lama. body berat.
kancil caburater.
viva injection.
viva lah kalau x ada pilihan. laju wooo.
budget takat tu je. dah tak tau nak cekau mana.
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,850
Reaction score
204
Points
73
eh sama la tt sy pun tgh mencari keta kedua buat ulang alik je tp prefer viva lg rasenya enjin pun ok lg pada kancil..kelisa plak mahal susah nak turun haha..
 

hum

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
5,476
Reaction score
88
Points
70
Ambik wira pun ok..dlm 3-4k je..kalau nak jimat minyak,beli viva la tapi tak sedap nak drive
 

ooz

Active+ Member
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
281
Points
41
eh.. saga blm dah ada bawah rm10k..
kalau dapat flx bawah rm10k memang oke sangat la..

jalan jauh pun selesa kalu banding dengan pilihan TT..
blm dah 10 tahun, tapi masih steady ke utara selatan timur..

dah banyak barang2 kat kereta potong..
takda pun masalah major (den berani sarankan manual ler)..
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,036
Reaction score
1,930
Points
141
kancil dah tak sesuai....better viva terus....
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,707
Reaction score
95
Points
30
eh.. saga blm dah ada bawah rm10k..
kalau dapat flx bawah rm10k memang oke sangat la..

jalan jauh pun selesa kalu banding dengan pilihan TT..
blm dah 10 tahun, tapi masih steady ke utara selatan timur..

dah banyak barang2 kat kereta potong..
takda pun masalah major (den berani sarankan manual ler)..
Auto takut probs kat gearbox ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register