Tutup

Recommended Brokers


Latest Threads

Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Lancelot

Super Active Member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
6,531
Reaction score
9
Points
0
beza memang berbeza, :)

tapi kalau dari segi categori dua dua adalah programming language

kalau dari segi sintaks, java complek sket sebab java ni object oriented based language.. guna java boleh buat desktop application dan web application (server side)

kalau php ni memang server side programming language means untuk buat web application sahaja..
 

pemimpin

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,672
Reaction score
310
Points
0
Java dan PHP tak sama. Tapi gaya bahasa adalah sama2 sikit sebab semua ni ada tiru syntax bahasa C.

Java kena compile jd bytecode dulu baru boleh dijalankan. PHP lak boleh terus jalan tanpa perlu compile.

Tapi macam biasalah ada pro dan kontra. Antara kedua-dua bahasa ni.

Kedua-dua bahasa boleh buat web dan aplikasi desktop.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
0
PHP ni kalau nak mahir study sehari 4 jam agak2 berapa lama boleh mahir?
 

cilox

Permanently Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
0
semua bahasa penganturcaraan lebih kurang sama sebab ianya logik... cuma yang beza adalah syntax dan terminology sesuatu language
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
0
kalau dah ade basic programming dlm C InsyaAllah x lame nk fhm... tapi kene take note gak la :)
C takde..tapi buat masa ni aku reti html,css dan cms macam wordpress...kekadang fikir aku lack kat php dan java ni...kene belajar juga supaya cepat tangkap lagi
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register