Tutup

Recommended Brokers


Latest Threads

Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

[email protected]

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,534
Reaction score
567
Points
166
Berbeza sama sekali....java aku rasa lg komplek...


Jawapan dari bukan pakar...heheheheh
 

Lancelot

Super Active Member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
6,531
Reaction score
9
Points
65
beza memang berbeza, :)

tapi kalau dari segi categori dua dua adalah programming language

kalau dari segi sintaks, java complek sket sebab java ni object oriented based language.. guna java boleh buat desktop application dan web application (server side)

kalau php ni memang server side programming language means untuk buat web application sahaja..
 

pemimpin

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,672
Reaction score
310
Points
41
Java dan PHP tak sama. Tapi gaya bahasa adalah sama2 sikit sebab semua ni ada tiru syntax bahasa C.

Java kena compile jd bytecode dulu baru boleh dijalankan. PHP lak boleh terus jalan tanpa perlu compile.

Tapi macam biasalah ada pro dan kontra. Antara kedua-dua bahasa ni.

Kedua-dua bahasa boleh buat web dan aplikasi desktop.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
111
PHP ni kalau nak mahir study sehari 4 jam agak2 berapa lama boleh mahir?
 

cilox

Permanently Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
25
semua bahasa penganturcaraan lebih kurang sama sebab ianya logik... cuma yang beza adalah syntax dan terminology sesuatu language
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
111
kalau dah ade basic programming dlm C InsyaAllah x lame nk fhm... tapi kene take note gak la :)
C takde..tapi buat masa ni aku reti html,css dan cms macam wordpress...kekadang fikir aku lack kat php dan java ni...kene belajar juga supaya cepat tangkap lagi
 

Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
PHP ni kalau nak mahir study sehari 4 jam agak2 berapa lama boleh mahir?
Programming ni seni bro, so kena ada jiwa dan passion, kejap je kalau betul2 rasa minat tu tinggi sangat.
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register