BTC USD 63,476.2 Gold USD 4,482.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tutorial : Panduan VCC

inspiration

Fun Poster
Messages
209
Joined
Nov 23, 2007
Messages
209
Reaction score
57
Points
20
Panduan ini saya buat di forum sebelah, saya kongsi kat disini juga.
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini saya ingin berkongsi cara untuk menghasilkan VCC atau Virtual Credit Card. Berikut adalah kelebihan mengunakan VCC.

1. Diterima dalam Online transaction
VCC merupakan Credit Card yang diterima semasa anda membeli apa-apa items/barangan di internet.

2. Selamat
Cara yang paling selamat kerana anda tidak perlu mendedahkan details sebenar anda.

3. Had dapat dikawal
Anda boleh mengawal jumlah had credit dalam sesuatu kad. Ini dapat mengawal perbelanjaan anda.

4. PPC
Salah satu kad yang diterima oleh Google untuk Adwords, Yahoo untuk YSM malah Facebook juga.

Untuk menghasilkan VCC anda hanya perlu ada 1 kad kredit/debit sebagai Funding Source. Adalah disarankan anda guna debit card sebagai funding source contohnya Ambank debit card etc.

Langkah-langkah menghasilkan VCC

1. SignUp melalui entropay.
http://entropay.com

Isi semua details anda di screen sign up.
2-8.jpg


2. Selepas signup anda boleh login ke entropay untuk create unlimited VCC dari funding source anda.Apabila anda login, anda akan dipaparkan screen seperti berikut.
3-5.jpg

3. Click pada menu entropay cards dan klik pada bahagian bawah create a new entropay virtual cards.
4-3.jpg


3. Langkah seterusnya adalah mengisi details yang diperlukan seperti Nama VCC, jumlah dan sebagainya.
5-2.jpg


Dalam gambar diatas, pada bahagian kiri anda perlu pilih funding source iaitu kredit/debit card yang anda guna semasa register dengan entropay. Pilih funding source tersebut.

Selepas itu anda bolehlah follow screen dari entropay. Isikan jumlah VCC kad yang anda hendak guna.

Sebagai contoh sekiranya anda hendak mendaftar dengan YSM, minimum $30 untuk mendaftar, jadi anda boleh isikan jumlah VCC anda $31.

Untuk facebook pula, memadai untuk anda create VCC kad berjumlah $2 sahaja.

Ok. Itu sahaja. Selamat mencuba.
 
dalam tutorial gambar tu tulis add funds, 'between 20.00 and 2000.00'
macam mana nak create vcc berjumlah $2? atau ada caranya?
anyway terima kasih utk info ni.
 
dalam tutorial gambar tu tulis add funds, 'between 20.00 and 2000.00'
macam mana nak create vcc berjumlah $2? atau ada caranya?
anyway terima kasih utk info ni.

Gambar yang anda refer itu adalah minimum amount untuk anda transfer source fund ke VCC card. Selepas anda transfer ke VCC card, anda boleh transfer balik apa-apa amount dari VCC ke VCC lain.
 
Penggunaan VCC entropay dah x relevan utk penggunaan verify ebay.Bersiap2 utk di suspend dlm tempoh 24jam..Stkt verify paypal utk bayar fee masih relevan..
 
Penggunaan VCC entropay dah x relevan utk penggunaan verify ebay.Bersiap2 utk di suspend dlm tempoh 24jam..Stkt verify paypal utk bayar fee masih relevan..

apa VCC selain entropay? :-?
 
Back
Top
Log in Register