FAIL 100 Kali Tolong bagi tutorial register google adsense

Recommended Brokers


syokbah.com

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2013
Messages
666
Reaction score
0
Points
15
Salam, boleh tak bagi tutorial / link cara-cara untuk register google adsense via youtube.

banyak dah tutorial yang aku cuba dari forum & blog orang melayu sampailah indon tapi tidak pernah juga berjaya

tolong la ye ^_^ nak yang 100% success :)cgrock

aku dah baca berkali2 tutorial kat bawah ini tapi tak faham2 macam mana nak letak iklan itu kat blog, bukan kat youtube video

Ok, saya bermula dengan sedikit intro saya boleh? Saya sudah pernah dibanned lebih 7 kali oleh Google. Pelbagai metod telah saya lakukan secara try n error, akhirnya tuan zazali nordin @ lebih terkenal di WC dengan nickname sharemalaysia telah berkongsi cara untuk approvekan adsense dengan mudah dan selamat.

Sesetengah orang kata "Eleh, baik aku upah orang je."

Hehe. Terpulang, tapi saya pernah upah orang 2 akaun, dan akaun dibanned selepas beberapa hari guna.

Sebenarnya saya boleh je buat servis dan dapatkan pendapatan melalui metod ni, tapi saya kongsikan dengan percuma. Atau ada yang berbaik hati nak derma pun boleh. Hehe. Upgrade kan saya jadi premium member dekat WC pun boleh. Hehe.

Ok, saya mulakan, maaf kerana banyak merepek.

1-Create akaun kat youtube nanti anda secara automatik create gmail sekali. Masa sign up gmail letak je daripada Malaysia.

2-Sila upload pilih video2 yang how to(pembelajaran).

3-Upload 3-5 videos. Then mohon kat monetize.

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.

(Step paling penting adalah tukar location my Channel tu ke Australia @ USA, sebab kalau Malaysia tak dapat nak monetize)
=====================
p/s:
1)tak perlu tggu ada views baru nak mohon.lepas upload 3-5 videos trus mohon
2)tak perlu tggu smpai 1-2 pas siap trus take action(lbh kurg je ngan ayat ats)hahaha
3)make sure location channel tu ubah dri malaysia ke australia ke atau us ke baru bhg pemohonan adsense tu ada.

Ok, Semoga berjaya. Anda akan dapat akaun adsense tu hanya boleh guna di youtube @ blogspot dan yang sewaktu dengannya je. Kalau nak guna untuk domain anda sendiri, anda kena submit domain anda tu.

p/s:ada sesiapa nak menderma untuk saya upgradekan keahlian di WC boleh pm ye. Hehe.

Kalau ada masalah, share disini, sama2 saling membantu.
 
Last edited:
Sponsored Post

apoilenjau

Active+ Member
Joined
Jan 17, 2011
Messages
3,494
Reaction score
8
Points
25
Salam, boleh tak bagi tutorial / link cara-cara untuk register google adsense via youtube.

banyak dah tutorial yang aku cuba dari forum & blog orang melayu sampailah indon tapi tidak pernah juga berjaya

tolong la ye ^_^ nak yang 100% success :)cgrock

aku dah baca berkali2 tutorial kat bawah ini tapi tak faham2 macam mana nak letak iklan itu kat blog, bukan kat youtube video

Ok, saya bermula dengan sedikit intro saya boleh? Saya sudah pernah dibanned lebih 7 kali oleh Google. Pelbagai metod telah saya lakukan secara try n error, akhirnya tuan zazali nordin @ lebih terkenal di WC dengan nickname sharemalaysia telah berkongsi cara untuk approvekan adsense dengan mudah dan selamat.

Sesetengah orang kata "Eleh, baik aku upah orang je."

Hehe. Terpulang, tapi saya pernah upah orang 2 akaun, dan akaun dibanned selepas beberapa hari guna.

Sebenarnya saya boleh je buat servis dan dapatkan pendapatan melalui metod ni, tapi saya kongsikan dengan percuma. Atau ada yang berbaik hati nak derma pun boleh. Hehe. Upgrade kan saya jadi premium member dekat WC pun boleh. Hehe.

Ok, saya mulakan, maaf kerana banyak merepek.

1-Create akaun kat youtube nanti anda secara automatik create gmail sekali. Masa sign up gmail letak je daripada Malaysia.

2-Sila upload pilih video2 yang how to(pembelajaran).

3-Upload 3-5 videos. Then mohon kat monetize.

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.

(Step paling penting adalah tukar location my Channel tu ke Australia @ USA, sebab kalau Malaysia tak dapat nak monetize)
=====================
p/s:
1)tak perlu tggu ada views baru nak mohon.lepas upload 3-5 videos trus mohon
2)tak perlu tggu smpai 1-2 pas siap trus take action(lbh kurg je ngan ayat ats)hahaha
3)make sure location channel tu ubah dri malaysia ke australia ke atau us ke baru bhg pemohonan adsense tu ada.

Ok, Semoga berjaya. Anda akan dapat akaun adsense tu hanya boleh guna di youtube @ blogspot dan yang sewaktu dengannya je. Kalau nak guna untuk domain anda sendiri, anda kena submit domain anda tu.

p/s:ada sesiapa nak menderma untuk saya upgradekan keahlian di WC boleh pm ye. Hehe.

Kalau ada masalah, share disini, sama2 saling membantu.
TT minta tlg or share tutorial? :-?
 

syokbah.com

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2013
Messages
666
Reaction score
0
Points
15
TT minta tlg or share tutorial? :-?
nak minta tolong la, aku nak tahu macam mana nak letak iklan tu kat blog bukan kat video youtube

aku stuck kat sini

4-Tunggu respons daripada Google. Saya punya dapat dalam masa sejam.

5-Make sure seblum upload video channel kita tu location buat BUKAN malaysia..pilih australia ke us ke..biasanya kalau kita view chanel org mesti kita boleh tgk kat location org tu asal mana kan..so kat stu jugak kita kene pilih australia atau us.

6-tapi mohon cara ni dia akan kasi kita view iklan kat youtube atau partner ngan google je cm blogspot.kalau website www.kitapunyasendiri.com kene anta semula kat adsense tu review.

7-google ckp anta sekali je link website kita tuk review kalau lepas boleh letak kat website lain...kalau tak lepas le cuba semula (maybe kena anta link website bru kot )huhu.
 

syokbah.com

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2013
Messages
666
Reaction score
0
Points
15
Sekarang dah tak boleh...kalo apply via YT kene monetize kt YT sahaja...tak boleh buh blogspot..

kalau nak buh kat blogspot ke..blog ke..buat artikel English yang unik dalam 10 artikel ke..pastu try mohon semula..
patutlah thanks kawan :((
 

A|i

Fun Poster
Joined
May 24, 2014
Messages
294
Reaction score
6
Points
15
Sekarang dah tak boleh...kalo apply via YT kene monetize kt YT sahaja...tak boleh buh blogspot..

kalau nak buh kat blogspot ke..blog ke..buat artikel English yang unik dalam 10 artikel ke..pastu try mohon semula..
maksud nya...sblm ni act adsense yg apply guna youtube
code adsense tu dah tak boleh letak di blogspot?
 

ithaarizapril

Freshie
Joined
Sep 12, 2017
Messages
21
Reaction score
0
Points
3
maksud nya...sblm ni act adsense yg apply guna youtube
code adsense tu dah tak boleh letak di blogspot?
jika yang seblum tu dah da approved boleh, untuk yg new tak boleh lagi apply :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register