Traffic Blog Meningkat hasil dari kerja SEO

CG Sponsors




haniwidianti

Freshie
Joined
Jun 21, 2020
Messages
5
Reaction score
2
Points
8
Sebenar nya SEO tu apo jang
CEO den tahu la
Ingat nak update blog jugak
Dah lamo bersawang

saya ingin bantu jawab tetapi maaf jik anda kurang mengerti kerana saya berasal dari indonesia.

SEO itu artinya Search Engine Optimization.

SEO itu ada 2 bahagian iaitu.

1. SEO ONPAGE
2. SEO OFFPAGE

SEO ONPAGE

pertama dari sisi content, artinya kamu buat website kamu lebih teroptimasi dengan carian google. saya contohkan sedikit.. misalkan kamu target keyword "cara makan ayam".

kamu buat tittle ada kata cara makan ayam terus url juga mesti ada cara makan ayam (https://domainkamu.com/cara-makan-ayam/)

nanti anda munculkan lagi keyword di H1 dan buat artikel tersebut menjadi pilar content lebih dari 1000 Word... nanti kamu buat content tier 2 dengan keyword "cara memasak ayam" atau apapun yang penting masih berkaitan dengan pilar content, nanti berikan pautan ke artikel pilar tadi.

yang paling utama content kamu wajib lebih berkualiti daripada content yang berada di page 1 google

kemudian pakai theme yang responsive dan mempunyai speed minimum 90 di mobile check kat sini https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ dan bila kamu mampu gunakan AMP

pastikan schema theme gak berantakan check disini https://search.google.com/structured-data/testing-tool.

OFFPAGE

kalau SEO OFFPAGE pasti tak jauh dari backlink dan untuk backlink jangan sembarangan.

pilih backlink yang mempunyai DA PA besar check di moz.com
backlink mesti berkaitan dengan artikel kamu
backlink berasal dari contextual link

saya sudah sering testing google rank, biasanya dalam 4 bulan sudah berada di page 1 memakai cara dasar diatas :ROFLMAO:

kompetisi di carian google.com.my (malaysia) dengan google.co.id (indonesia) lebih kompetitif di indonesia, kerana saya pernah testing new site dengan target google.com.my pakai content melayu walaupun bahasa melayu saya gak bagus tapi dalam setahun blog saya dapat $20.000 USD dari adsense dan MGID

di indonesia carian google sudah dikuasai raksasa internet macam kompas detik tribunnnews.. dan pelbagai website berita tamak :ROFLMAO:

sekarang kesempatan kamu untuk build authority site sebab 3 tahun kedepan new site hampir tak punya kesempatan, percayalah (y)
 
Sponsored Post

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,178
Reaction score
211
Points
38
Berita SEO handal karen bangat bos...

On tak on aje nak buat SEO nie bos....

Byak bangat depa bangga dan percaya sampai kiamat sama itu media sosial bos.... :ROFLMAO:

Kita punya content 100% ciplak aje...

themes pon default standard sahaja...bukan beli dari developer punya...

Buat mlm nie 3-4 hari page 100 jek susi susanti....

Backlink kena berasal dari artikel kamu? Artikel cerita ubat kuat backlink takkan viagra jek.....:ROFLMAO:

Tak jadi mcm kompas tribunnews jadi malaya influencer jadi laa susi susanti...

saya ingin bantu jawab tetapi maaf jik anda kurang mengerti kerana saya berasal dari indonesia.

SEO itu artinya Search Engine Optimization.

SEO itu ada 2 bahagian iaitu.

1. SEO ONPAGE
2. SEO OFFPAGE

SEO ONPAGE

pertama dari sisi content, artinya kamu buat website kamu lebih teroptimasi dengan carian google. saya contohkan sedikit.. misalkan kamu target keyword "cara makan ayam".

kamu buat tittle ada kata cara makan ayam terus url juga mesti ada cara makan ayam (https://domainkamu.com/cara-makan-ayam/)

nanti anda munculkan lagi keyword di H1 dan buat artikel tersebut menjadi pilar content lebih dari 1000 Word... nanti kamu buat content tier 2 dengan keyword "cara memasak ayam" atau apapun yang penting masih berkaitan dengan pilar content, nanti berikan pautan ke artikel pilar tadi.

yang paling utama content kamu wajib lebih berkualiti daripada content yang berada di page 1 google

kemudian pakai theme yang responsive dan mempunyai speed minimum 90 di mobile check kat sini https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ dan bila kamu mampu gunakan AMP

pastikan schema theme gak berantakan check disini https://search.google.com/structured-data/testing-tool.

OFFPAGE

kalau SEO OFFPAGE pasti tak jauh dari backlink dan untuk backlink jangan sembarangan.

pilih backlink yang mempunyai DA PA besar check di moz.com
backlink mesti berkaitan dengan artikel kamu
backlink berasal dari contextual link


Google malaysia lagi kacang dari google co id ka susi susanti?

Betul2 raksasa sahaja yg handal mcm tue....

Ngak bisa ckp begitu....kompetitif atau tidak lihat dulu cerita nya...

Kalo cerita taufik hidayat bersara dari badminton sebab sudah jumpa mata air...

Mungkin tidak sesukar cerita lee chong wei bersara akibat kanser hidung....

Kena berentap baru tau susi susanti lagi handal atau wong mei choo punya ralley lagi mantap....:D

saya sudah sering testing google rank, biasanya dalam 4 bulan sudah berada di page 1 memakai cara dasar diatas :ROFLMAO:

kompetisi di carian google.com.my (malaysia) dengan google.co.id (indonesia) lebih kompetitif di indonesia, kerana saya pernah testing new site dengan target google.com.my pakai content melayu walaupun bahasa melayu saya gak bagus tapi dalam setahun blog saya dapat $20.000 USD dari adsense dan MGID

di indonesia carian google sudah dikuasai raksasa internet macam kompas detik tribunnnews.. dan pelbagai website berita tamak :ROFLMAO:

sekarang kesempatan kamu untuk build authority site sebab 3 tahun kedepan new site hampir tak punya kesempatan, percayalah (y)
 
Last edited:

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
19,575
Reaction score
1,468
Points
206
aku sedang lewat dalam forum indonesia donk, keren dehhhh:LOL:
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,178
Reaction score
211
Points
38
Hoho..blackhat..greyhat..whitehat...

Semua hat kaler lain2....

Kawan saya yg selalu temberang @ kelentong sama saya ckp geng lepak blackhatworld geng handal2 tapi suka bantu org....

Cuma ada cara bantu cara salah dan byk cara yang betul...

Shld be ur english is gud2 laa...

Therefore u very like to lepak2 at topihitamworld...

Kita english broken band 1 jek duduk sana xbrapa pandai bergaul...

Duduk forum melayu yg ramai handal nie pon bertatih nak cari kawan... :D

p/s: Main youtube memang boleh jadi kaya...cuma kaya dengan youtube traffik kena halal...orang cakap sama saya laa....traffik tak halal tapi kaya pon takut2 tak berkat....orang lain kata saya penipu laa....blogger tanah kubur pon akhir skali semua masuk kubur...sebelum masuk kubur kena ada ilmu kubur....Kwn blajar pasentren ckp awk mahu mintak jadi kaya boleh dapat dengan izin-NYA...cuma bila dapat itu kaya takut2 xboleh bawa berkat dan jauh itu kaya...biar miskin janji jalan cepat nanti... 🙏🙃

di indonesia blogger sudah tak popular dulu, sekarang mereka main youtube. forum blogger indonesia sudah senyap macam kubur :ROFLMAO: .. bila pengin tengok disini http://ads.id

saya lebih suka melepak di forum luar negeri di sini https://blackhatworld.com
 
Sponsored Post
Top
Log in Register