BTC USD 17,205.0 Gold USD 1,800.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Traffic Blog Meningkat hasil dari kerja SEO

tukangjawab

Freshie
Messages
24
Joined
Jan 10, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Points
8
Sebelum ni saya tgk ada ramai yang buat blog tapi kurang arif nak tarik traffic ke blog...

kebanyakkan nya banyak dapat traffic melalui Social Media terutamanya Facebook..

yg ni saya buat July 2019... Dec 2019 organic traffic nak cecah 25K... sebab saya focus on SEO sahaja...

kalau ada skill SEO... boleh guna...

Capture.JPG
 
Sponsored Post

tomyeto

Active Member
Messages
1,174
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,174
Reaction score
67
Points
30
Sebelum ni saya tgk ada ramai yang buat blog tapi kurang arif nak tarik traffic ke blog...

kebanyakkan nya banyak dapat traffic melalui Social Media terutamanya Facebook..

yg ni saya buat July 2019... Dec 2019 organic traffic nak cecah 25K... sebab saya focus on SEO sahaja...

kalau ada skill SEO... boleh guna...

Capture.JPG

Kalau berkesudian, boleh tuan share strategy dan tips seo yg tuan apply?
 

nqfaq

Active Member
Messages
1,251
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
menarik, saya dah lama tak buat SEO ni, dah takder skill, sibuk kerja & traffic website pun dah ke laut
 

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
33,892
Joined
Apr 15, 2012
Messages
33,892
Reaction score
2,872
Points
266
Awards
1
Haha keyword yg hot skg ialah covid19. Pandai2 lah korang seo kan keyword tu kek blog, video, web 2.0 ekekeke. Den dh test dah, memang Naik traffic but not targeted traffic. Traffic sampah, nk sedut leads pun x laku ekekeke
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,777
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,777
Reaction score
25,696
Points
2,836
Awards
1
Haha keyword yg hot skg ialah covid19. Pandai2 lah korang seo kan keyword tu kek blog, video, web 2.0 ekekeke. Den dh test dah, memang Naik traffic but not targeted traffic. Traffic sampah, nk sedut leads pun x laku ekekeke

Sebenar nya SEO tu apo jang
CEO den tahu la
Ingat nak update blog jugak
Dah lamo bersawang
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,036
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,036
Reaction score
362
Points
46
Kwn tak brapa nak pandai jwb..cuba jawab

SEO - Traffik dari enjin carian. Boleh jadi paid pakai seo provider @ bikin sendiri (percuma)

Yang bagus seo pd kwn...dah lockdown dlm search enjin paling depan pastue boleh goyang kaki jek.

Yang lemau seo...nak ranking sampai lockdown dalam search enjin tue yang susah... :p

p/s: Seronok gak main seo nie...lagi2 kalo ada contest seo...dah menang contest pon dikatakan salah sebab xnak bg blog percuma menang... :D

o
Search Engine Optimization
Ok jang
Trimo kasih
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,036
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,036
Reaction score
362
Points
46
Main seo dan adsense kencang...macam mana tue bos...kwn main seo bodo2 jek tapi adsense tetap miskin gak.. boleh dok ajor tak? 😅

menarik kalau dpt main SEO and adsense confirm kencang
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register