Trading dengan Chart Pattern

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13035
USD / JPY
106.931
GBP / USD
1.26298
USD / CHF
0.94099
USD / CAD
1.35954
EUR / JPY
120.869
AUD / USD
0.69486

CG Sponsors




rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
terbaik la bro mikel......bnyk dpt dilihat dr chart mmg berbeza dgn drawing...drawing nmpk senang jerk...
 
Sponsored Post

tenteraangin

Active Member
Joined
Aug 23, 2009
Messages
2,029
Reaction score
174
Points
38
walaupun selalu nampak pattern2 tu tapi masih tak yakin nak masuk. haha
 

Defxz

Fun Poster
Joined
Oct 2, 2010
Messages
305
Reaction score
16
Points
15
Pattern ni tak semua jadi dan tak semua tak jadi.. hehe probability, ambik pattern yang bagi RR bagus je.. Contoh mungkin pattern ni jadi 50/50. mcm coin toss, bukan 1st time toss dapat head lepas tu 2nd toss mesti dapat tail. Boleh jadi 3 kali berturut2 dapat head.. Nampak mcm random tapi in the long run still profitable sebab kita pilih yg bagi RR bagus. Time loss tu kira standard drawdown yg kita kena lalui kalau nak grow equity sebab kita tak tau mana trade yg win dan loss jadi kena stick to plan takleh nak ragu2 entry.

01cf1b70b31beaa164805c8ad1a7e68b.jpg
 

tenteraangin

Active Member
Joined
Aug 23, 2009
Messages
2,029
Reaction score
174
Points
38
Pattern ni tak semua jadi dan tak semua tak jadi.. hehe probability, ambik pattern yang bagi RR bagus je.. Contoh mungkin pattern ni jadi 50/50. mcm coin toss, bukan 1st time toss dapat head lepas tu 2nd toss mesti dapat tail. Boleh jadi 3 kali berturut2 dapat head.. Nampak mcm random tapi in the long run still profitable sebab kita pilih yg bagi RR bagus. Time loss tu kira standard drawdown yg kita kena lalui kalau nak grow equity sebab kita tak tau mana trade yg win dan loss jadi kena stick to plan takleh nak ragu2 entry.

View attachment 212968
setuju bro. Semua tu hanya kebarangkalian je. Yang penting, kita analisa
 
Sponsored Post
Top
Log in Register