Trading dengan Chart Pattern

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08470
USD / JPY
111.585
GBP / USD
1.2955
USD / CHF
0.97841
USD / CAD
1.32249
EUR / JPY
121.036
AUD / USD
0.66199

CG Sponsors




SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Assalamulaikum semua,

Izinkan saya membuka thread ini untuk kita sama-sama membincangkan 'Chart Pattern'. Baik, saya mulakan dulu dengan chart ini. Lepas ni, kalau ada kekawan nak tambah pun ok juga.

Jenis ni jenis cup_handle. Kalau tengok cara graf ini bergerak dari kiri tinggi kemudian membentuk U yang senget ke kanan, kemudian dijangka akan turun.

Apa komen kekawan semua?
 

Attachments

Sponsored Post

SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Untuk pengetahuan semua, tokoh forex yang terkenal Dan Zanger menggunakan chart pattern dan technical analysis untuk trade. Cuba kita bincang pula dengan chart pattern yang ini.

Chart jenis ini memang kita selalu jumpa kan!

Apa komen kekawan semua.
 

Attachments

matfx

Active Member
Joined
Sep 17, 2007
Messages
1,814
Reaction score
130
Points
33
Good Efort!<:p

This is what we see in everyday chart. Thanks for sharing.

Matfx
 

abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
Last edited:

nazim5123

Active+ Member
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
40
Points
30
satu topik yang amat menarik kerana bagi saya chart pattern adalah petunjuk yang paling cepat selepas cs pattern dan lebih awal dari sebarang indicator kot salah tolong betulkan
 

izery

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 21, 2006
Messages
3,661
Reaction score
1
Points
25
satu topik yang amat menarik kerana bagi saya chart pattern adalah petunjuk yang paling cepat selepas cs pattern dan lebih awal dari sebarang indicator kot salah tolong betulkan
sepertinya ku kenal nazim dgn 4 angka blkg ni..
btw.. ni leh kira leading indicator dah ni... combined plak dgn fibo.. peh.. syok nih..
 

emas4u

Banned
Joined
Jan 10, 2007
Messages
712
Reaction score
2
Points
15
nice pasal trigger benda nieh.. benda dah ada depan mata, ilmu pasal nie pun ada, cuma kadang kalau lama tinggal, mata cerah jadi buta.. kekek ... gud effort bro!:)paid :)paid :)paid
 

abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
nice pasal trigger benda nieh.. benda dah ada depan mata, ilmu pasal nie pun ada, cuma kadang kalau lama tinggal, mata cerah jadi buta.. kekek ... gud effort bro!:)paid :)paid :)paid
Dan Zanger study benda nie bertahun2 #:-S ...
tekun betul dia ek...hehehe... kita nie yg duk lompat sana lompat sini....tue yg jadi mcm lebai malang pak pandir...:D semua melepas..... mcm anjing dengan bayang2

:)cgrock :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register