Toyota Calya

Recommended Brokers


Sponsored Post

NurussalamAziz

Active Member
Joined
Sep 14, 2011
Messages
1,764
Reaction score
102
Points
38
kereto jopun tu.
Kalau tengok macam Avanza. Hmm.. bab kete Jepun ni sebenarnya guna nama sahaja. Dari segi pemasangan dan part, less than 10% adalah made in Japan. Selebihnya Indon @ Thailand @ Malaysia..even part tu bernama Denso. Memandangkan adik kerja bahagian QC di Toyota, dier punya kata kete Toyota overprice sebagai contoh vios. Walaupun dier dapat diskaun untuk beli kereta di Toyota, tapi dier pakai Honda. Hehehehe.. cuma Toyota ni menang kat kos wear n tear sebab lebih murah. Dier banyak share part dekat banyak2 kereta seperti zaman2 honda share barang accord n civic. Sbb tu harga dari EK ke bawah banyak murah berbanding FS ke atas...
 

puyol

Legendary Member
Joined
Jun 28, 2011
Messages
19,860
Reaction score
1,550
Points
191
Kalau tengok macam Avanza. Hmm.. bab kete Jepun ni sebenarnya guna nama sahaja. Dari segi pemasangan dan part, less than 10% adalah made in Japan. Selebihnya Indon @ Thailand @ Malaysia..even part tu bernama Denso. Memandangkan adik kerja bahagian QC di Toyota, dier punya kata kete Toyota overprice sebagai contoh vios. Walaupun dier dapat diskaun untuk beli kereta di Toyota, tapi dier pakai Honda. Hehehehe.. cuma Toyota ni menang kat kos wear n tear sebab lebih murah. Dier banyak share part dekat banyak2 kereta seperti zaman2 honda share barang accord n civic. Sbb tu harga dari EK ke bawah banyak murah berbanding FS ke atas...
Toyota kat shah alam tu ke?
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,697
Reaction score
144
Points
128
Nmpk luxury abes spec tinggi kot
kalau saiz innova ok la
kalau saiz avanza mcm seksa jgk duk blakang
tp saiz innova tentu 100k lebih
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,734
Reaction score
2,324
Points
191
Nmpk luxury abes spec tinggi kot
kalau saiz innova ok la
kalau saiz avanza mcm seksa jgk duk blakang
tp saiz innova tentu 100k lebih
Bukan saiz avanza, jaub sgt dari inova..

Ni dia share platform dgn axia..

Jadi sgt kecik.. Lebih kepada pasaran indonesia..

Dalam paultan ada tulis..
 

Jejaka Kedekut

Legendary Member
Joined
Nov 28, 2007
Messages
11,086
Reaction score
23
Points
115
lebih pendek dari bezza tapi ada 7 tempat duduk.bayangkan.
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,697
Reaction score
144
Points
128
Bukan saiz avanza, jaub sgt dari inova..

Ni dia share platform dgn axia..

Jadi sgt kecik.. Lebih kepada pasaran indonesia..

Dalam paultan ada tulis..
oo alamak kecik ke
mcm alza ke atau lg kecik
 
Sponsored Post
Top
Log in Register