BTC USD 75,848.5 Gold USD 4,338.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Thaipusam: 12 Persimpangan Jalan Di Ibu Negara Ditutup, Dilencongkan Mulai Esok - Polis

Md Hanif

Legendary Member
gem
Messages
13,760
Joined
Jun 13, 2023
Messages
13,760
Reaction score
289
Points
146
7954c8cb853bcf2ab0172a45b6b504f7697afdece0f50


Sebanyak 12 persimpangan jalan di sekitar ibu negara akan ditutup dan dilencongkan secara berperingkat bermula esok hingga Selasa ini bagi memberi laluan kepada perarakan pedati bersempena dengan sambutan Thaipusam pada 1 Feb ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur ACP Mohd Zamzuri Mohd Isa berkata penutupan dan lencongan persimpangan jalan itu akan bermula pada 9 malam dari Kuil Sri Maha Mariamman Dhevasthanam di Jalan Tun H.S. Lee di sini menuju ke Kuil Sri Subramaniar Swamy, Batu Caves, Selangor.

Beliau berkata laluan terlibat antaranya persimpangan Jalan Leboh Ampang/Jalan Perak, persimpangan Jalan Tun Perak/Jalan Pudu, persimpangan Jalan Tun Tan Cheng Lock/Jalan Sultan, persimpangan Jalan Sultan/Jalan Hang Jebat, persimpangan Jalan Sultan/Jalan Petaling dan persimpangan Jalan Sultan/Jalan Panggung.

Turut terlibat dengan penutupan dan lencongan ialah persimpangan Jalan Sultan/Jalan Tun H.S. Lee, persimpangan Jalan Hang Kasturi/Jalan Sultan Mohamed, persimpangan Jalan Munshi Abdullah/Jalan Dang Wangi, persimpangan Jalan Dang Wangi/Jalan Tuanku Abdul Rahman, persimpangan Jalan Raja Laut/Jalan Dang Wangi dan persimpangan Jalan Raja Laut/Jalan Sultan Ismail.

“Pergerakan balik bermula pada 2 Feb pukul 3 petang dan dijangka tiba pada 3 Feb kira-kira 4 pagi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sehubungan dengan itu, Mohd Zamzuri menasihati orang ramai agar merancang perjalanan lebih awal, menggunakan laluan alternatif yang bersesuaian serta memberikan kerjasama sepenuhnya kepada anggota polis trafik yang bertugas.

“Pematuhan arahan adalah penting bagi memastikan kelancaran trafik dan keselamatan semua pihak,” katanya.

 
Back
Top
Log in Register