Teknik stochastic oscillator

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12195
USD / JPY
109.063
GBP / USD
1.25417
USD / CHF
0.96118
USD / CAD
1.35069
EUR / JPY
122.363
AUD / USD
0.6911

CG Sponsors




Sponsored Post

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,968
Reaction score
246
Points
43
thanks TT ,leh cuba macam menarik.
 

syahrul81

Freshie
Joined
Jul 19, 2014
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
dh try utk sehari....gj ngn eu...agak menarik jgk...br nmpk lorong utk entry....tq mr pagi
 

tenteraangin

Active Member
Joined
Aug 23, 2009
Messages
2,029
Reaction score
173
Points
38
aku da try dan modified sket teknik ni. Tapi aku men TF h4, dan entri pada TF h1. Bacaan dia senang je

TF h4 -> TF h1 -> TF 30. (Ini adalah cara bacaan dia)

Bermula dari H4 kepada H1 dan entri sniper kat tf 30.

Kena faham untuk baca trend guna stoch pulak. Uptrend adalah kejadian persilangan MA dikawasan OB yang berulang2. Manakala downtrend adalah kejadian persilangan MA dikawasan OS yang berulang2.

Sebagai contoh, kita lihat TF H4 telah bersilang menuju ke atas (walaupun tak berada dikawasan OB atau OS). Kita lihat di TF H1, sekiranya H1 telah berjaya mencapai kawasan OB, ini bermakna persilangan H4 adalah betul 70%. Oleh itu, tunggu price retrace terlebih dahulu dan entri pada TF 30 yang mana selari dengan H4.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register