Sy Newbie FCPO

CG Sponsors




danielazfar12

Junior Member
Joined
Mar 23, 2016
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum.sy ada beberapa soalan tentang pelaburan FCPO.

1.Broker mana yg letak brokerage fee yg terendah?

2.Berapa margin utk satu lot?
Kalau main intraday berapa pulak margin?

3.Biasanya berapa kena caj sebulan utk platform J-Trader?
Dan ada tak yg percuma?

4.Utk charting,ada tak broker yg bagi percuma?
 
Sponsored Post

Bateleur

Active Member
Joined
Sep 22, 2015
Messages
1,514
Reaction score
105
Points
33
Waalaikumussalam warahmatullah

Hari ni rasanya traders FCPO semua bagi tumpuan penuh pada trading...semua sibuk..tak masuk forum :D


1.saya tak tau broker mana paling rendah Fee..tapi Maybank RM 20 in out....
OPF RM 8 in out..
Philips dan OSK (RHB ) rasa saya lebih tinggi....lama dulu saya ada acc dgn Philips & OSK...sekarang tak.


2. Margin ditetap Bank Negara (Bursa malaysia komoditi)

RM 5000.00 sekarang

sebelum ni RM 5500.


UTK INTRADAY, boleh buat pemohonan drp broker untuk 50 % margin.



3.dgn Philips dulu, Jtarder saya percuma (ada minimum lot..lupa )

OPF charge RM 120 sebulan

- Maybank TCPro...FREE


4. TCPRO ada sekali charting.

Kalau Jtrader...kena guna Next View..kalau byk lot traded FREE..kalau tak..ada charge
(buka free..Nextview charge pada Broker..broker yg bagi Free kalau kita trade byk



Harap menjawab soalan Tuan
 

mded

Fun Poster
Joined
Nov 15, 2006
Messages
512
Reaction score
61
Points
20
Tuan Bateleur, TCPro mcm mn nak dapat? kena deposit 5k dulu ke cane?
 

Bateleur

Active Member
Joined
Sep 22, 2015
Messages
1,514
Reaction score
105
Points
33
Buka Acc Trading dgn Maybank , diorg terus bagi TCPRO suruh download

(TCPro douload drp Maybank2U...activation dia bagi ikut email )
 

danielazfar12

Junior Member
Joined
Mar 23, 2016
Messages
58
Reaction score
0
Points
6
Waalaikumussalam warahmatullah

Hari ni rasanya traders FCPO semua bagi tumpuan penuh pada trading...semua sibuk..tak masuk forum :D


1.saya tak tau broker mana paling rendah Fee..tapi Maybank RM 20 in out....
OPF RM 8 in out..
Philips dan OSK (RHB ) rasa saya lebih tinggi....lama dulu saya ada acc dgn Philips & OSK...sekarang tak.


2. Margin ditetap Bank Negara (Bursa malaysia komoditi)

RM 5000.00 sekarang

sebelum ni RM 5500.


UTK INTRADAY, boleh buat pemohonan drp broker untuk 50 % margin.



3.dgn Philips dulu, Jtarder saya percuma (ada minimum lot..lupa )

OPF charge RM 120 sebulan

- Maybank TCPro...FREE


4. TCPRO ada sekali charting.

Kalau Jtrader...kena guna Next View..kalau byk lot traded FREE..kalau tak..ada charge
(buka free..Nextview charge pada Broker..broker yg bagi Free kalau kita trade byk



Harap menjawab soalan Tuan
Salam.
1.Antara TCPRO dgn Jtrader mn satu yg elok?
2.Berapa rm/sebulan kena caj kalau guna Next View?
3.Jadi rumusannya Broker MayBank lah yg terbaik,online trading platform percuma dgn charting percuma?
 

epiee

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2010
Messages
265
Reaction score
8
Points
15
Assalamualaikum.sy ada beberapa soalan tentang pelaburan FCPO.

1.Broker mana yg letak brokerage fee yg terendah?

2.Berapa margin utk satu lot?
Kalau main intraday berapa pulak margin?

3.Biasanya berapa kena caj sebulan utk platform J-Trader?
Dan ada tak yg percuma?

4.Utk charting,ada tak broker yg bagi percuma?
saya cuba bantu berdasarkan broker yg saya guna

1. rm4 in rm4 out =rm8 OPF

2. 5k per lot for overnight,2.5k for intraday

3. rm150

4. OPF xde free charting

jika tuan trade byk, untung pakai OPF
chart boleh pakai bursastation @rm443 6months/rm718 1year

kalau trade sket mmg tak berbaloi sebab chart nak kene bayar
 

Bateleur

Active Member
Joined
Sep 22, 2015
Messages
1,514
Reaction score
105
Points
33
saya cuba bantu berdasarkan broker yg saya guna

1. rm4 in rm4 out =rm8 OPF

2. 5k per lot for overnight,2.5k for intraday

3. rm150

4. OPF xde free charting

jika tuan trade byk, untung pakai OPF
chart boleh pakai bursastation @rm443 6months/rm718 1year

kalau trade sket mmg tak berbaloi sebab chart nak kene bayar

Tuan...buka Maybank & OPF

Chart guna Maybank (FREE :D )

scalping dgn OPF

dgn Maybank ..buat swing :D
 

epiee

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2010
Messages
265
Reaction score
8
Points
15
Tuan...buka Maybank & OPF

Chart guna Maybank (FREE :D )

scalping dgn OPF

dgn Maybank ..buat swing :D
bagus teknik tu :)paid :D

berapa duit modal nak kene peram dlm maybank nnt?
 

Bateleur

Active Member
Joined
Sep 22, 2015
Messages
1,514
Reaction score
105
Points
33
bagus teknik tu :)paid :D

berapa duit modal nak kene peram dlm maybank nnt?

jangan peram, trde lah jugak
kalau scalping satu dua lot pun masih berbaloi

kalau berani Swing, weekly...cantik
 
Sponsored Post
Top
Log in Register