Bank Islam - BIMB Tawar Aplikasi Pelaburan Pintar Patuh Syariah

CG Sponsors




abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,341
Reaction score
122
Points
43
bro masuk dah brape lama??
aku masih x balik modal lagi..xpe laa, baru 2 minggu join..
Baru masuk bulan feb...pelaburan macam ni 10-20tahun baru balik modal
 
Sponsored Post

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,532
Reaction score
333
Points
131
Hahaha...ini bukan forex,tuan...aduh
😂😂
Sebab semua fund2 ni unit trust..baca FAQ dia
klu forex setiap hari bole monitor..
klu bab balik modal, mmg 1-3 bulan tu kita bole plan utk switch fund atau jual..
biasa jual ni klu kita dpt rasa ekonomi akan meleset dlm tempoh yg panjang..
 

abdulricks85

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2010
Messages
3,341
Reaction score
122
Points
43
klu forex setiap hari bole monitor..
klu bab balik modal, mmg 1-3 bulan tu kita bole plan utk switch fund atau jual..
biasa jual ni klu kita dpt rasa ekonomi akan meleset dlm tempoh yg panjang..
Tuan dah power sangat ilmu investment ni,bagus trade saham..kalau setakat BEST ni,tak sesuai dengan profile tuan😂
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,532
Reaction score
333
Points
131
Tuan dah power sangat ilmu investment ni,bagus trade saham..kalau setakat BEST ni,tak sesuai dengan profile tuan😂
xde la power sgt..
tapi aku tau Unit Trust masih berkaitan ngan turun naik saham..
biasa klu org nak kurangkan loss jika mereka tau saham akan turun dgn byk, mereka akan switch fund iaitu fund yg ade kaitan ngan FD atau bond..
dah nampak ok, baru switch balik kpd fund berasaskan saham..

ingat nak main saham juga tapi tgk review M+ dan Rakuten, x best plak..cadang nak beli saham IPO je bwh bank (prefer Maybank)..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,667
Reaction score
591
Points
126
dah bln 11 ni.. kasi update skit geng pelaburan korang :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register