scam pegawai bank

Recommended Brokers


Sponsored Post

irriffal94

Freshie
Joined
Jan 10, 2018
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
saya nak report polis .. tapi agent pegawai tersebut kawan saya juga ..agent tersebut baru first time berurusan dengan pegawai tersebut. jadi saya amik keputusan nak siasat sendiri dulu .. kalau ada sesiapa yang tahu cara nak tahu identiti pemilik no telefon ?? pls
 

mfs

Junior Member
Joined
May 13, 2009
Messages
63
Reaction score
1
Points
11
Bagi la no. Tipon tu kat sini ..... Sini ramai penyiasat ....
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,595
Reaction score
108
Points
33
macam ni pun boleh...kenapa masa awal2 dulu tak deal kat bank terus ye? kalau kawan...awal2 lagi dah bau ikan kalau macam ni...
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,485
Reaction score
214
Points
73
adoii...bank apa sekalipun kalu nak proses loan..takdernya mintak fi atau upfront..kompom daa sedara kena scam..100K adussss berpinau mata gak nih...

moga dipermudahkan bro
 

Mr. Redz

Fun Poster
Joined
Sep 10, 2012
Messages
761
Reaction score
12
Points
15
nk taw segala details owner benda 1st kena ada report dulu, baru lah skmm boleh buat kerja. :)
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,540
Reaction score
263
Points
41
saya nak report polis .. tapi agent pegawai tersebut kawan saya juga ..agent tersebut baru first time berurusan dengan pegawai tersebut. jadi saya amik keputusan nak siasat sendiri dulu .. kalau ada sesiapa yang tahu cara nak tahu identiti pemilik no telefon ?? pls
sebenarnya ko ni dah kena tipu oleh kawan ko yg konon agen tu...cerita pasal pegawai bank bagai tu rekaan jer la.
 

Archangel17

Active Member
Joined
Oct 13, 2016
Messages
1,977
Reaction score
286
Points
41
ada plak bank pakai agent... pelik.. stiap transaksi fee tu ade kluar resit ke tuan sedekah camtu je? biasa orang nak buat loan terus g bank je.. xdee agent2.. kalau kenal officer, terus g jumpa kat branch tu confirm agent ke pegawai ke.. dua2 suspect scammer
 
Sponsored Post
Top
Log in Register